fanaposten.no

Beate Husa (KrF). Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

27 smittede i dag: – Vurderer tiltak fortløpende

– Situasjonen tilsier per nå ikke innføring av lokale tiltak, men dette kan endre seg, sier byråd Beate Husa.

Nyheter · Publisert 14:27, 15 okt 2020

Det er i dag torsdag 15. oktober meldt om 27 nye smittede i Bergen.

Dette er det høyeste tallet som er meldt siden 19. september.

– Jeg har sammen med kommunens fagfolk i dag hatt dialog med Folkehelseinsituttet for å drøfte situasjonen. Byrådet følger smittesituasjonen nøye og vurderer fortløpende behovet for innføring av nye tiltak. Situasjonen tilsier per nå ikke innføring av lokale tiltak, men dette kan endre seg, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

Noe av forklaringen på at dagens smittetall er høyere enn de foregående dagene, er et etterslep fra laboratoriet på Haukeland i helgen, opplyser kommunen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Følg smitteutviklingen i Bergen

– Det er lite som tyder på at det er mye ukontrollert smitte i samfunnet. Det er fremdeles et lavt nivå av smittede med ukjent smittevei. Det er viktig at folk fortsetter å teste seg dersom de mistenker at de kan være smittet av koronavirus slik at vi oppdager dersom det er ukjent smitte i bysamfunnet. Husk særlig at det er nødvendig å teste seg hvis man har vært på fest, sier medisinsk fagsjef i Bergen kommune, Trond Egil Hansen.

Anbefaler utested å holde stengt

Aldersspennet på de smittede er fra 11 til 50 år. 19 av de smittede er i aldersgruppen 20-29 år.

– Flertallet av de smittede er husstandsmedlemmer eller nærkontakter av smittede som vi har registrert nylig som er smittet på fester eller utesteder med smitteutbrudd. 10 av smittetilfellene kan spores tilbake til utestedet som har hatt smitteutbrudd 3. oktober. Vi har anbefalt utestedet å holde stengt i helgen på grunn av uavklart smittesituasjon blant de ansatte, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland.

Det er også et annet smittested der flere har blitt smittet. Av de smittede siste døgn har to importsmitte og én har foreløpig ukjent smittevei.

Det er nå totalt 1640 personer i Bergen som har vært smittet av koronavirus. Med i tallet er også åtte personer fra Hyllestad kommune som har blitt etterregistrert i dagens tall. Menn d isse er ikke medregnet i dagens tall på 27 nye smittede i Bergen.

Tall fra NAV: – Bergen har fått 800 flere ledige på én måned

Arbeidsledigheten i Vestland fylke har økt med over 1.200 personer den siste måneden. Nå er 3,7 prosent arbeidsledige i fylket.

Fulle ungdommer stoppet biler ved Lagunen

På kort tid måtte politiet både sjekke opp i fyrverkeri inne i parkeringsanlegget og få vekk beruset ungdommer som sto i bilveien og stanset bilene...

Leder: Tungt å s(v)elge

En av årsakene til de store inngrepene er at vegvesenet har valgt den mest omfattende av to alternative løsninger

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten