fanaposten.no

Elevene ved Rådalslien skole er blant de som kan bli rammet av streik fra skolestart førstkommende fredag. Foto: Illustrasjonsfoto, arkiv

257 skoleansatte kan bli tatt ut i streik fredag

257 ansatte ved skolene i Fana og Ytrebygda er klare til å gå ut i streik fra fredag morgen dersom Unio og KS ikke kommer til enighet i meglingen i årets lønnsoppgjør.

Nyheter · Publisert 13:50, 18 mai 2019

Unio og KS sliter med å bli enige i lønnsoppgjøret, og 16. mai sendte Unio ut varsel om streikeuttak for over 7000 medlemmer fordelt på 21 steder fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør.

Ungdomsskolene rammes

I Bergen kommune er det sendt ut varsel for 23 av 25 ungdomsskoler. Kun Tveiterås og Sandgotna vil ikke bli berørt i første omgang. Meklingsfristen er satt til midnatt torsdag 23. mai, og det betyr at ungdomsskoleelevene i Fana og Ytrebygda kan blir rammet av streik fra skolestart fredag.

I alt er det varslet uttak for 257 ansatte ved skolene i Fana og Ytrebygda. Uttaket fordeler seg som følger:

Hop skole - 35 ansatte

Kirkevoll barne- og ungdomsskole - 9 ansatte

Nattland oppveksttun - 30 ansatte

Rå skole - 38 ansate

Rådalslien skole - 25 ansatte

Skranevatnet skole - 26 ansatte

Storetveit skole - 24 ansatte

Slåtthaug skole - 34 ansatte

Ytrebygda skole - 36 ansatte

Vurderer konsekvensene

I følge Bergen kommune er det kun ungdomsskoletrinnet som kan bli rammet i første omgang. Foreløpig vil ingen øvrige tjenester i kommunen bli berørt.

Totalt har Bergen kommune mottatt streikevarsel for 615 ansatte.

Dersom det blir streik vil rundt 8000 elever bli rammet. Bergen kommune sier at tiden frem til meklingsfristen vil bli brukt til å kartlegge hvilke konsekvenser uttaket får, og om skolene vil holde delvis åpent eller må stenge helt.

– Nå håper vi at partene gjør det de kan for å komme frem til en løsning, og at det ikke blir en streik, sier kommunikasjonsdirektør i Bergen kommune, Eva Hille i en pressemelding.

– Vi ber foreldre følge med på den enkelte skoles nettside og all informasjon om mulig streik oppdateres fortløpende på bergen.kommune.no, sier kommunikasjonsdirektøren.

Klare til kamp

Grunnen til at lønnsforhandlingene mellom Unio og KS brøt sammen og dermed havner hos riksmekleren, er at lærerne ble tilbudt en lavere lønnsvekst enn andre arbeidstakere. Mens de andre lønnstakerne i kommunesektoren fikk en ramme på 3,25 prosent, fikk lærerne 3,03 prosent.– Vi skal jobbe hardt for å finne en løsning i meklingen, men blir det nødvendig er Unios medlemmer klare til kamp. Det er svært beklagelig at elever over hele landet blir rammet, men det blir dessverre konsekvensen hvis KS fortsetter å nedprioritere lærerne, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio Kommune i en pressemelding.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Planen var å bli apotektekniker, men en kreftsykdom satte en stopper for den drømmen. Nå åpner hun pizzarestaurant på Råstølen sammen med familien.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten