fanaposten.no

– Mange som kjører bil med henger er ikke flinke nok til å sjekke at hengeren har lys, sier John Kåre Larsen i Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen, illustrasjonsfoto

18 med henger fikk mangellapp

Nyheter · Publisert 08:04, 7 okt 2019

18 kjøretøy fikk mangellapp, fire fikk bruksforbud og en ble avskiltet da Statens vegvesen gjennomførte personbiler med hengere i Fana lørdag. Kontrollene ble gjennomført på flere steder.

– Vi ser at kontrollene på personbiler med henger er et område vi må fortsette å ha fokus på. Her er det mange lysmangler, og det er en del førere som har problemer med førerretten, sier John Kåre Larsen i Utekontrollseksjonen.

Et kjøretøy ble avskiltet på grunn av manglende omregistrering, og to førere ble politianmeldt for kjøring uten gyldig førerkortklasse BE (tilhenger).

– Desseverre er ikke alle førere like flinke til å sjekke om de har lys på tilhengeren. Kjører man uten lys og med defekte bremselys kan dette medføre politianmeldelse. Bremselysene er et signal til bakenforliggende kjøretøy, og er viktig for å vise hva du har tenkt slik at de kan redusere farten. I situasjoner uten fungerende bremselys, kan det lett oppstå påkjørsel bakfra, sier Larsen.

Lisa 16 år

Vår kjære Lisa fyller 16 år mandag 6. juli. Vi ønsker deg en fin dag og en god sommer. Klem fra bestemor på Bontveit og bestemor i Balders veg.

Debatt: Miljøvennlig byutvikling vs. bøllete fortetting

Mens byråd Bakke snubler rundt i el-løperhjul i Bergen sentrum, går livet sin vante gang her i fortettingssonen på Skjold.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten