fanaposten.no

– Mange som kjører bil med henger er ikke flinke nok til å sjekke at hengeren har lys, sier John Kåre Larsen i Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen, illustrasjonsfoto

18 med henger fikk mangellapp

Nyheter · Publisert 08:04, 7 okt 2019

18 kjøretøy fikk mangellapp, fire fikk bruksforbud og en ble avskiltet da Statens vegvesen gjennomførte personbiler med hengere i Fana lørdag. Kontrollene ble gjennomført på flere steder.

– Vi ser at kontrollene på personbiler med henger er et område vi må fortsette å ha fokus på. Her er det mange lysmangler, og det er en del førere som har problemer med førerretten, sier John Kåre Larsen i Utekontrollseksjonen.

Et kjøretøy ble avskiltet på grunn av manglende omregistrering, og to førere ble politianmeldt for kjøring uten gyldig førerkortklasse BE (tilhenger).

– Desseverre er ikke alle førere like flinke til å sjekke om de har lys på tilhengeren. Kjører man uten lys og med defekte bremselys kan dette medføre politianmeldelse. Bremselysene er et signal til bakenforliggende kjøretøy, og er viktig for å vise hva du har tenkt slik at de kan redusere farten. I situasjoner uten fungerende bremselys, kan det lett oppstå påkjørsel bakfra, sier Larsen.

I kveld kan du se Kygos plateslipp fra egen hage på Hop

Klokken 22.00 i kveld blir det digital festival fra Kygos residens. Da slippes den lokale verdensstjernen den nye platen "Golden Hour".

- Gården Rå forvandles til en steinrøys

Store deler av gården Rå forvandles til en steinrøys. Det er sårt å se at titalls mål fint landbruksareal er rasert på denne måten. På toppen av det...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten