fanaposten.no

130 av 220 Widerøe-ansatte på Flesland mister jobben

- Vi er i en veldig krevende prosess. Nå må vi bare ta vare på hverandre så godt vi kan, sier tillitsvalgt.

Nyheter · Publisert 22:19, 27 okt 2020

130 av de 220 ansatte i Widerøe Ground Handling på Flesland mister jobben, meldte BA tirsdag kveld.

- Vi er i en veldig krevende prosess, som er utfordrende både for de ansatte og for bedriften. Vårt eneste fokus nå er å ta vare på hverandre så godt som mulig, sier tillitsvalgt i verkstedsklubben i Widerøe Ground handling ,Trond Arne Skarlo, til Fanaposten onsdag ettermiddag.

Han er nå i gang med drøftinger med ledelsen, en prosess som er regnet å ta tre uker, og vil inntil videre ikke kommentere situasjonen noe nærmere.

Tapte viktig anbud

Oppsigelsene er et resultat av at selskapet tapte en anbudskonkurranse mot SAS. Den tapte kontrakten kom på verst tenkelige tidspunkt for selskapet.

Samtidig har de nemlig et volumbortfall på 30 prosent som følge av koronapandemien.

– Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselene etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp, og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator, sier Marius Myhre, direktør i Widerøe Ground Handling til BA.

Tapte flere steder

I sommer ble det klart at Widerøe Ground Handling tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand. Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund, ifølge NTB.

Til BA sier Myhre at en del har vært permittert, mens noen har funnet seg andre jobber i løpet av de siste månedene. Det de trodde skulle være av midlertidig karakter, blir nå varig, og permittering er derfor ikke lenger aktuelt.

– Det er knalltøft, rett og slett, sier Myhre til avisen.

De fleste som mister jobben kommer fra logistikk og servicefag. Dette er en bransje som sliter, og det er ikke automatikk i at de kan bytte arbeidsgiver til konkurrenter.

Mulig streik

Nyheten kommer på samme tid som en mulig streik etter at det er brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet på Flyovernkomsten, som omfatter bakkemannskap som flyteknikere, mekanikere, stuere og rengjøringspersonell.

Blir ikke partene enige, kan det være streik fra lørdag morgen.

Det er meldt plassfratredelse for 434 organiserte arbeidstakere ved Aviator Airport Alliance AS og Widerøe Ground Handling AS i Kristiansand, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø.

Partene møter torsdag 29. oktober på Riksmeklerens kontor. Fellesforbundet har krevd meklingen avsluttet senest fredag 30. oktober ved midnatt.

Denne gjengen skaper opplevelser i vintermørket: Fristet med lysfest og nye venner rett utenfor egen dør

Sameiet på Nesttun vil vekk fra å være ukjente beboere på samme adresse. De vil mye heller le og fjase på tunet. Som venner.

Vegvesenet: – Viktig med fremtidsrettet løsning

Slik svarer vegvesenet på kritikken fra naboer om valget av sidearmen og omfanget på prosjektet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten