fanaposten.no

Vegard Liseth kom på andreplass og slo broren Sondre (15) som er regjerende europamester i jetski. Foto: Endre Liseth

13-åring slo europamesteren

JETSKI: Brødrene Sondre (15) og Vegard Liseth (13) hevdet seg bra i EM i jetski i Portugal. Vegard ble nummer to, og slo sin eldre bror som er regjerende europamester.

Nyheter · Publisert 12:25, 26 jul 2013

Brødrene Liseth fra Hjellestad gjorde en god figur under EM i jetski i Mirandela i Portugal fra 19. til 21. juli. 13 år gamle Vegard Liseth ble nummer to. Sondre ble nummer tre og var fornøyd med det.

I tillegg til å konkurrere med hverandre, kjørte de mot 22 andre førere. Det var rekordstor deltakelse i klassen Ski Junior Lite, og det er første gang en 13-åring har vunnet juniorklassen. En meget imponerende prestasjon av Vegard Liseth, som deltar i EM for første gang.

Sterk vinner

I klassen Ski Pro Lite, hvor seniorene kjører, vant Stian Schjetlein fra Hjellestad foran Ronny Mangerud fra Oslo. Sondre Liseth kom på tredjeplass og Ulrik Berntsen fikk en god femteplass.

Stian Schjetlein er på delt førsteplass sammenlagt i EM Ski Lite (senior), mens Sondre leder sammenlagt i Ski Lite (junior). Dette avgjøres endelig i tredje EM-runde som går i England i august.

Fredrik Andersen, Hjellestad, fikk en knallgod fjerdeplass i Ski Stock (senior).

Daniel Andersen gjorde det også godt og kom på fjerdeplass og femteplass i henholdvis Ski Junior Lite og Ski Junior Stock.

Blant de tøffeste i Europa

Vegard, Sondre og Stian vant også Ski slalom i hver sin klasse. Ski slalom er en uavhengig klasse der teknikk og hurtighet er meget viktig. I denne klassen kåres den endelige vinneren i hver EM-runde.

Hjellestad Jet Ski Klubb gjorde det dermed meget bra i helgens andre EM-runde i jetski i Mirandela, Portugal. Det var utøvere fra 24 forskjellige nasjoner som deltok i forskjellige klasser.

Racet i Mirandela kjøres på en elv med steinvegger på begge sider. Dette gjør at alle bølgene slår frem og tilbake og skaper veldig vanskelige forhold. Racet regnes som et av de tøffeste og vanskeligste i Europa. Etter en uke med race i Mirandela, gjenstår bare 350 mil med biltur hjem.

Vegard Liseth (13) fra Hjellestad er den yngste som har vunnet juniorklassen i EM jetski. Foto: Endre Liseth

Får syv og et halvt år for drapsforsøk på bussjåfør

​Gulating lagmannsrett skjerper straffen til syv og et halvt års fengsel for en mann som følte seg forfulgt og angrep en bussjåfør i spisepausen hans.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten