fanaposten.no

Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen holder nå daglig pressebrief om koronasituasjonen i byen Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

12 smittede siden i går: - Nå må vi stå løpet ut

Den lovende trenden med lavere smittetall fortsetter.

Nyheter · Publisert 14:14, 18 sep 2020

Siden i går er det registrert 12 nye smittetilfeller i Bergen, og totalt er 1297 smittet siden 28. februar, kunngjorde Roger Valhammer på dagens pressekonferanse.

De siste syv dagene har det i snitt vært 27 tilfeller per dag, og dagens og gårsdagens tall er mye lavere enn tidligere. I går var det 13 nye smittede i Bergen.

– Vi er glade for å se en nedgang i antall nysmittede, dette kan være begynnelsen på en nedadgående trend, men vi må se det an gjennom helgen før vi kan slå fast at smitten er på vei ned, sa Valhammer.

LES OGSÅ:Smitten øker, men det gjør også Lagunen-handelen

Haukeland universitetssykehus meldte i dag om et nytt korona-dødsfall, det andre i Bergen i høst.

– Det er også med stor bekymring å melde at Fyllingsdalen sykehjem stenger for besøk på to avdelinger etter at en ansatt har testet positivt på covid-19. 16 beboere er berørt, og disse vil bli testet hver tredje dag i ti dager fra siste nærkontakt med den smittede, sier Valhammer.

Han oppfordrer bergensere om å stå løpet ut. Byrådet har forlenget "tidagerssprinten" til 14 dager i et forsøk på å slå ned det lokale utbruddet.

– Det bekymrer meg å høre at politiet har rykket ut til tre fester i natt. Jeg forstår at mange føler på en tiltakstretthet, men dette er ikke tiden for fest. Jeg ber bergensere om å begrense antall potensielle nærkontakter. Vi nærmer oss målstreken på spurten, og vi må stå løpet ut. Klarer vi det så kan vi få slått ned det lokale utbruddet og få Bergen opp og stå igjen, sier Valhammer.

Her kan du sjekke oppdaterte tall: Antall smittede i Bergen og bydelene

Koronatiltak i Bergen kommune

Anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport i situasjoner med trengsel der 1-metersregelen ikke kan overholdes.

Antall personer som deltar på både private sammenkomster og offentlige arrangementer reduseres. På private sammenkomster kan det nå maksimalt være 10 personer til stede. På offentlige arrangementer kan det maksimalt være 50 personer til stede.

Det innføres besøksrestriksjoner på kommunale helseinstitusjoner. Ordningen med en times besøk i uken gjeninnføres.

På skjenkesteder og restauranter skal gjester legitimere seg, og det skal føres oversikt over gjester som har vært til stede.

Alle ansatte i kommunen som kan ha hjemmekontor, skal ha det.

Byrådet har også nedsatt kommunal kriseledelse (KKL) i inntil ti dager for å kunne håndtere situasjonen mest mulig effektivt.

Tiltakene ble forlenget med fire dager, og gjelder nå til og med tirsdag 22. september.

Anbefalingene om hjemmekontor og bruk av munnbind på kollektivtransport der man ikke kan overholde 1-metersregelen, vil gjelde fram til neste tirsdag.

63 nye tilfeller - ansatt ved Øvsttunheimen smittet

Kommunen melder om høyt antall smittede fredag. Samtidig er testkapasiteten på legevakten sprengt.

Kjøkkenbrann på Suitellet slukket

Fredag formiddag var det branntilløp på Quality Hotel Edvard Grieg.

Steinar fra Bjarg dømte 1.-divisjonskamp med én tilskuer

– Det var ganske spesielt, sier Steinar Hauge.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten