fanaposten.no

Jakob Strandheim (98) er trolig den siste gjenlevende fra Shetlandsgjengen. Arrangørene glemte å invitere krigshelten til 75 års minnemarkering for Shetlandsgjengen denne uken. Foto: Ståle Melhus

Krigshelten Jakob ble glemt til minnemarkering

Jakob Strandheim (98) er den siste gjenlevende av Shetlandsgjengen. Arrangørene glemte å invitere krigshelten til 75-års minnemarkering.

Nyheter småstoff · Publisert 21:28, 13 apr 2018

I anledning av at det er 75 år siden Shetlandsgjengen fikk ubåtjagerne KNM «Hitra», «Vigra» og «Hessa», gjennomfører Sjøforsvaret sammen med Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl og Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner et historisk tokt fra Bergen til Shetland, skriver Bergens Tidende.

På Shetland skal det holdes et jubileumsarrangement, og rundt 40 gjester ble sendt med fly fra Bergen til Shetland. Arrangørene glemte å invitere Jakob Strandheim fra Nordås, som trolig er den siste gjenlevende av Shetlandsgjengen.

Han gjennomførte tilsammen 54 turer over Nordsjøen, to mer enn Shetlands-Larsen. Med ubåtjagerne KNM «Hitra» og «Hessa» hadde han 43 turer.

– Jeg tror ikke det er vond vilje som gjør at jeg ikke er blitt invitert. Det er helt sikkert bare en forglemmelse. Jeg hadde tatt turen om jeg hadde blitt spurt. Helsen er det ingenting i veien med, sier Strandheim til Bergens Tidende.

Halfdan Larsen i Norsk Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner er prosjektleder for markeringen.

– Det er rett og slett en forferdelig glipp. Navnet hans ble spilt videre av meg til andre i prosjektgruppen, men det har dessverre forsvunnet i detaljene. Det er fortvilende, men det er fullt og helt mitt ansvar. Jeg burde ha fulgt dette opp, sier Larsen til bt.no.

Ifølge avisen forsøkte Larsen onsdag kveld å tilby Jakob Strandheim plass på flyet fra Bergen til Shetland torsdag, men det ble for kort varsel for 98-åringen.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten