fanaposten.no

Lubna Jaffery og Øystein Hassel er henholdsvis gruppeleder og bystyrerepresentant, samt bystyrekandidater for Ap.

Vi vil ha best mulig, ikke billigst mulig, eldreomsorg!

Meninger · Publisert 09:29, 14 aug 2019

Roald Stigum Olsen fra Høyre tar i Fanaposten 9. august til orde for en mer privatisert eldreomsorg. Det mener vi i Arbeiderpartiet er feil vei å gå.

Vi mener at det å gi god pleie og omsorg til våre eldre, først og fremst er en oppgave for fellesskapet.

Når vi politikere setter av fellesskapets penger til eldreomsorg, skal pengene gå til nettopp eldreomsorg. Det være seg bygging av nye og opprusting av gamle sykehjem, flere ansatte på jobb, egne aktivitetsledere ved alle sykehjem, og ansatte som yter bra fordi de har det bra på jobb med faste, trygge stillinger og gode lønns- og pensjonsvilkår.

Pengene vi setter av skal ikke gå til profitt til kommersielle selskaper, som i sin søken etter å maksimere overskudd sparer inn der det spares kan.

Da det Arbeiderparti-ledete byrådet rekommunaliserte driften av Odinsvei og Søreide sykehjem, var det til store protester og dommedagsprofetier fra høyresiden. De ansatte kom til å flykte i hopetall, ble det hevdet. Tilbudet kom til å bli dårligere, skulle vi tro høyrepolitikerne.

Resultatet ble det motsatte da disse sykehjemmene gikk fra kommersiell til offentlig drift. De ansatte ble værende. Søreide sykehjem gikk med et overskudd som ble tilbakeført til eldresektoren i stedet for profitt til kommersielle selskaper. Da vi i bystyrets helsekomité besøkte Odinsvei sykehjem i fjor, uttrykte de ansatte at de var svært fornøyde med at sykehjemmet har fått en egen aktivitetsleder etter at kommunen overtok driften.

Vi synes det er skremmende at høyresiden vil privatisere eldreomsorgen. Høyre vil konkurranseutsette flere sykehjem og ønsker Orange Helse hjertelig velkommen tilbake i hjemmesykepleien i Bergen. Det er skandaleselskapet som drev systematisk med sosial dumping av sine ansatte. Deres samarbeidspartnere i Frp går enda lenger, og privatiserer like gjerne hele sykehjemsdriften – for å spare penger, som de ærlig innrømmer i sine alternative budsjetter.

Vi har sett nok av begredelige eksempler på hvordan det kan gå når man setter besteforeldrene våre ut på anbud og slipper til de kommersielle kreftene. At høyresiden virkelig ønsker seg slike tilstander, det for stå for deres egen regning. Arbeiderpartiet er garantisten mot privatisering av eldreomsorgen og for en eldreomsorg der vi prioriterer nye sykehjem, flere ansatte og mer innhold i hverdagen. Arbeiderpartiet ønsker en best mulig eldreomsorg, ikke billigst mulig!

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten