fanaposten.no

– Som ingeniører slår vi i NITO et slag for det vi liker å kalle de hemmelige tjenestene. Vannet som kommer ut av springen. Kloakken som sildrer gjennom rørene under gatene. Planene og tegningene som sikrer trygg utbygging, skriver fanabuen Roar Mathisen, nestleder i NITO Hordaland.

Vi trenger politikere som går til valg på rør!

Meninger · Publisert 09:01, 5 apr 2019

Denne uken gikk fristen ut for partiene til å levere inn lister for valget 2019. mange engasjerte mennesker i Hordaland har sagt ja til å gjøre en innsats for lokaldemokratiet. Gratulerer alle sammen og takk for at dere stiller opp!

Foran oss står en valgkamp der alle politiske partier kjemper om både oppmerksomhet og velgere. Debatten vil nok som vanlig preges av de nære sakene; helse, skole og eldreomsorg. Det er bra. Men kommunevalget bør handle om mye mer. Som ingeniører slår vi i NITO et slag for det vi liker å kalle de hemmelige tjenestene. Vannet som kommer ut av springen. Kloakken som sildrer gjennom rørene under gatene. Planene og tegningene som sikrer trygg utbygging.

Disse tjenestene får oppmerksomhet først når noe går galt. Når vannet er forurensa. Når kloakken lekker. Når planer ikke er godt nok utredet slik at bygg settes opp på utrygg grunn.

I kampen om oppmerksomheten, kanskje du som står på en av disse listene skal gå mot strømmen og i stedet for å bli «helsepolitiker», blir en «vann- og avløpspolitiker»? Det er nok av saker å ta tak i. Det er i de fleste kommuner store etterslep i investering og vedlikehold av vann- og avløpsnettet. Overvannsproblematikk er en annen. Klimaendringene gjør at klimatilpasningen må skjerpes, og dette krever grundige planprosesser. Mange steder er det vekst i kommunene som medfører stor og rask utbygging av både boligområder og offentlig infrastruktur. Da må man sikre at vann- og avløpsnettet er skrudd sammen for dette, og vurdere hvilken belastning det må tåle framover. Dette er bare noen av utfordringene tekniske tjenester er involvert i.

Topper vi dette med at mange kommuner sliter med å få tak i kvalifiserte ingeniører, skjønner du at du har en mulighet. Til å ta en plass i det politiske landskapet som er ledig. Våre tillitsvalgte sitter på en unik kompetanse og NITO gir deg gjerne råd på veien. Vi trenger politikere som går til valg på rør!

Vi trenger politikere som går til valg på rør!

Cecilie hyller hundeheltene

Paret kom kjørende i lastebil da en liten, korthåret chihuahua pilte ut i rundkjøringen. Da handlet de lynraskt og fikk reddet tre rømlinger.

Gneist ruster til toppkamp

– Jeg tror at det at vi har fått jobbe sammen i et år begynner å vises littegrann, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten