fanaposten.no

– Vi må få hjulene sakte, men sikkert i gang. Men for at det skal fungere, må vi gjøre det over tid og det må være kontrollert, skriver Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix

Vi tar hverdagen tilbake

– Jeg forstår at mange foreldre er usikre når de nå skal sende barna sine tilbake til barnehage og skole. Vi vil alle det beste for barna våre, skriver statsminister Erna Solberg i dette innlegget.

Meninger · Publisert 23:24, 25 apr 2020

I disse dager er det mange familier som sender barna sine tilbake til barnehage og skole. Ikke alle gjør det med like lett hjerte og jeg forstår at mange foreldre er usikre. Vi vil alle det beste for barna våre.

Samtidig håper jeg alle lytter til rådene som kommer fra helsemyndighetene. Vi må være ærlige på at det ikke finnes noen garanti mot smitte, men de faglige rådene viser at barn er mindre utsatt for smitte enn andre i samfunnet. Derfor har vi valgt å la barnehager og skoler åpne igjen, selvsagt med krav om at smitteverntiltakene er gode. Vi kommer til å følge nøye med på utviklingen.

Det er over seks uker siden vi sist hadde en tilnærmet normal hverdag i Norge. På grunn av koronaviruset innførte vi i mars strenge smitteverntiltak som begrenset privatlivene våre og lammet økonomien. Det har vært krevende, men vi ser også at det har fungert. Vi har klart å flate ut smittekurven og har foreløpig viruset under kontroll. Derfor sa jeg før påske at vi gradvis skal åpne samfunnet igjen. Vi må få hjulene sakte, men sikkert i gang. Men for at det skal fungere, må vi gjøre det over tid og det må være kontrollert. Åpner vi opp for fort, kan vi miste kontrollen over viruset og spredningen.

I kampen mot koronaviruset finnes det ingen garantier. Men det er grenser for hvor lenge vi kan isolere livene våre helt. Vi kommer til å ha koronaviruset i samfunnet i lang tid fremover, og myndighetene skal gjøre det vi kan for å holde viruset under kontroll. Vi strammer til når vi må og åpner opp når vi kan. Samtidig må vi alle huske de grunnleggende rådene om å vaske hendene ofte, holde avstand og å holde oss hjemme hvis vi har symptomer på smitte.

Vi ønsker oss alle tilbake til en mer normal hverdag. En hverdag der flere kan gå tilbake på jobb, der hjulene i økonomien igjen begynner å rulle og der samfunnet kan fungere mer slik vi husker at det gjorde før denne krisen startet. Den jobben må vi gjøre sammen.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten