fanaposten.no

- Vi støtter kravet om full kartlegging av biologisk mangfold på Kalgane

Lokallaget til Rødt i Bergen Sør støtter kravet om full kartlegging av naturen på Kalgane.

Meninger · Publisert 18:13, 25 jan 2022

Kravet fra FNF Hordaland om full kartlegging av hvilke biologisk mangfold som finnes i skogområdet på Kalgane har full støtte fra Rødt Bergen Sør.

Det er et gjennomgående problem at konsesjoner gitt til eiendom, vei og andre bygningsprosjekter i Bergen ikke tar høyde for naturmangfoldet i området. Som lederen i Fanaposten fredag 21. januar poengterer, så har det de siste årene blitt mer fokus på å skåne naturen. Bystyret i Bergen har hatt på sin agenda å følge opp dette. Da blir det helt feil å ikke ta høyde for naturområdet på Kalgane når veiløsningen skal planlegges.

LES OGSÅ: Sjelden skog trues av ny rundkjøring og vei på Sørås

Alt for mye av naturområdene i Bergen Sør har de siste årene blitt ødelagt av en massiv boligbygging i hele bydelen. La oss i denne situasjonen i hvert fall ta vare på så mye som mulig.

Til og med barna på Skjold har tatt til orde for å bevare dyre- og plantelivet på Kalgane. Nå må politikerne i Bergen våkne og leve opp til sine egne løfter.

Vi i Rødt Bergen Sør vil ta kravet om full kartlegging til bystyret, hvor vi har en gruppeleder som er leder for miljøutvalget til Rødt på landsbasis. Dette er en sak vi tar på alvor, og vil være en god byggestein for videre verning av naturområdene i Bergen Sør. Nå må de andre partiene følge etter.

Mistet lappen på Flyplassvegen

UP beslagla førerkortet på stedet.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi tapte dette

Målvakt Olivia Lykke Nygaard var trodde ikke det hun så da Tertnes avgjorde i siste sekund.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten