fanaposten.no

Verdens beste by å være liten i

Hvem er de viktigste menneskene i et barns liv, utenom familien?

Meninger · Publisert 07:33, 21 mai 2019

Hvem er de viktigste menneskene i et barns liv, utenom familien?

Ofte er det de som jobber i barnehagene, lærerne eller fotballtrenerne. Det er de som ser barna våre i hverdagen, det er de vi føler oss trygge på når vi leverer dem fra oss om morgenen, og det er de vi vet jobber på for å gi dem en lærerik skoledag. Ikke minst er det de som tar seg ekstra tid til å følge opp den fotballspilleren som tusler for seg selv langs sidelinjen.

I tillegg til foreldre, er det nettopp disse menneskene som bidrar til at ungene våre etter hvert blir trygge voksne. En god oppvekst, en god skolegang med høy kvalitet, og det å trå sine første trinn i et inkluderende nærmiljø: dette er nøkkelen til et bedre og mer rettferdig samfunn, med sterke fellesskap.

Arbeiderpartiet vil at Bergen skal være verdens beste by å være liten i. Ungene i byen vår fortjener en god oppvekst uavhengig av hvor de kommer fra, og uavhengig av størrelsen på lommeboken til foreldrene.

Siden 2015 har vi ansatt flere lærere til de yngste elevene, pusset opp skoler, bygget nye skoler, barnehager og idrettsanlegg. Men vi vil mer. Arbeiderpartiet går til valg på å innføre en oppvekstgaranti. En kontrakt mellom oss som parti og alle barn, foreldre og besteforeldre som bor i Bergen:

1. Gratis SFO og mat til de minste barna i bergensskolen, fordi vi ønsker en bedre og mer rettferdig skole. I Norge er det hver eneste dag 60.000 barn som går på skolen uten matpakke i skolesekken sin. I tillegg er det hver eneste dag mange barn som går hjem fra skolen til tomme hus, mens andre barn får være med kompiser på SFO. Det er urettferdig og ekskluderende. Alle barn bør få delta i det samme fellesskapet.

2. En god og rettferdig oppvekst er også en oppvekst der man har muligheten til å få spennende opplevelser, delta på aktiviteter og drive med idrett. Derfor har vi innført et aktivitetskort som gjør det billig eller gratis for barn å delta på ulike aktiviteter i Bergen. Nå vil vi bygge åpne idrettshaller eller FYSAK i alle deler av byen for å sikre at alle barn har mulighet til å delta på lek og aktivitet.

3. Siden vi overtok etter 12 år med Høyre-byråd har vi jobbet målrettet for å ta igjen skoleforfallet. Dårlig inneklima går utover konsentrasjon og læring – og derfor er noe av det viktigste vi gjør å sikre at alle elever og lærere tilbringer dagene sine i gode skolebygg. Vår ambisjon er at bergensskolen skal være landets beste skole og i tiden fremover ønsker vi derfor å ansette enda flere lærere, slik at alle elever får den oppfølgingen de trenger.

4. Vi vil gjøre livet enklere for barnefamilier i byen vår. Derfor vil vi at alle ettåringer i Bergen skal få barnehageplass i nærområdet sitt, for å sikre at foreldre slipper å reise langt for å hente å levere barna sine i barnehagen. Målet er at du skal kunne gå til barnehagen. Da blir det mindre stress, mas og reising i hverdagen – og det er til og med miljøvennlig. Ved høstens opptak håper jeg derfor at vi kan sikre full bydelsvis barnehagedekning. Det vil være et viktig skritt mot en enda bedre hverdag for voksne, og en bedre oppvekst for barn i Bergen.

5. En storinnsats mot mobbing, spesielt mot mobbing i sosiale medier. Vi vil gi skolene, barnehagene og fritidsarenaene bedre verktøy i møte med mobbing. Å bli mobbet er noe av det verste et barn kan oppleve. For mange blir konsekvensene fryktelige. Vi vil samarbeide med ansatte i barnehager og skoler, foreldre og fotballtrenere – alle som møter barn i deres hverdag – for å håndtere og få slutt på mobbing.

Ungene våre er drømmene våre, håpene våre, det vi bar på og bærer, det vidunderlige som faktisk skjedde. De er fremtiden vår, men foreløpig er de barn som fortjener de aller beste mulighetene til å lykkes i livet. Lykkes vi med det, lykkes vi med mye. En god oppvekst varer nemlig hele livet.

Arbeiderpartiet går til valg for sterkere fellesskap, i en by med små forskjeller og store muligheter for alle barn i byen vår.

Cecilie hyller hundeheltene

Paret kom kjørende i lastebil da en liten, korthåret chihuahua pilte ut i rundkjøringen. Da handlet de lynraskt og fikk reddet tre rømlinger.

Gneist ruster til toppkamp

– Jeg tror at det at vi har fått jobbe sammen i et år begynner å vises littegrann, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten