fanaposten.no

Line Berggreen Jacobsen skriver om hva byrådspartiene har oppnådd innen skole.

Vårt fremste mål er en god og inkluderende skole

- Alle elever skal få best mulige forutsetninger for å stå hele skoleløpet ut, og til å nå sitt fulle potensial, skriver Line Berggreen Jacobsen.

Meninger · Publisert 11:42, 22 jun 2018

Vårt fremste mål er en en god og inkluderende skole, der alle barn opplever å mestre hver eneste dag. For at Bergensskolen skal være blant de beste skolene i Norge, er det viktig at det satses på det vi vet fungerer. Tidstyver som stjeler undervisningstiden til lærere, utdatert utstyr og dårlige skolebygg hører ikke hjemme i Bergensskolen.

Med Arbeiderpartiet i byråd har vi pusset opp og bygget skoler for hundrevis av millioner. Bergens barn fortjener sunne og innovative skolebygg, som fremmer trivsel og læring. For å sikre at skolene er i god stand, sørger vi for at hver skole har vaktmester.

Det har også vært en hovedprioritet for byrådet å fjerne Høyre og FrP sitt skjemavelde ovenfor lærerne. Tidstyvene skal bort, slik at lærerne har mer tid til undervisning og bruker mindre tid på papirarbeid. Det gagner både elever og lærere. Lærere og skoleledelse må få rom til å bruke tiden sin på det viktigste, nemlig eleven selv og undervisning. Derfor har vi videreført satsingsområdene I Bergensskolen og utviklet en kvalitetsutviklingsplan I samarbeid med lærere og ledere hvor eleven selv er i fokus.

Skoleforskning viser at det å satse ekstra på de yngste trinnene kan forebygge frafall. Å toppe laget rundt de yngste elevene, så de lærer seg å skrive, lese og regne fra først stund, øker sjansene for at flere fullfører hele skoleløpet. I likhet med de fleste ting i livet er det bedre å forebygge enn å reparere. Nettopp derfor har det vært viktig for Arbeiderpartiet å ansette flere lærere til de yngste barna i bergensskolen. Alle elever skal få best mulige forutsetninger for å stå hele skoleløpet ut, og til å nå sitt fulle potensial.

Stadig flere barn og unge sliter med dårlig psykisk helse. Helsesøster gjør en uvurderlig jobb, men har stor pågang og har dessverre ikke vært prioritert tidligere. Byrådet bevilger derfor mer penger til ansettelse av flere helsesøstre enn det kommunen får av regjeringen. Bergenselevene fortjener å møte en helsesøster med en åpen dør når de trenger det mest.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten