fanaposten.no

Debatt: Tveiterås skole - en investering i fremtiden

Meninger · Publisert 14:00, 5 jul 2020

På Tveiterås skole har sårbare elever, ansatte og pårørende måtte leve i uvisse i mange år pga manglende vedlikehold og den usikkerhet det medfører for framtidig drift.

En skole som ligger skjermet til og er en ideell lokalitet for elever med særskilte behov. Og senere kom trusselen i vedtaksform om å bli flyttet til et mindre egnet sted, noe som viste seg å være svært dyrt.

Dermed kunne vi, som i forrige bystyreperiode var i opposisjon, få en utredning som dannet grunnlaget for å snu. Og det igjen gjorde at et samlet bystyre vedtok et gjennomføringsvedtak på 260 millioner kroner til å rive og bygge nytt på samme sted. Det beste alternativet for spesialskole til barn som pga. utviklingshemming og lærevansker har særskilte behov. Med det er endelig sluttstrek satt for skolens framtid.

Det vil nok være tre krevende år med erstatningsskole fram til anleggsarbeidet er ferdigstilt og skolen innflyttningsklar. Men det vil være en investering til det beste for noen av våre mest sårbare i årene framover. Og med Bergen kommunes klima og miljøplan som premiss for prosjektet,- så vil faktisk hensynet til alle framtidige innbyggeres hensyn også ivaretas.

Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har kommet mange reaksjoner etter at Sætervegen stengte. Kommunen mener full stenging er tryggere og gir kortere anleggsperiode.

Får endelig åpne Dominos på Skjold

Et eierskifte og kommunale hindre har forsinket åpningen i nesten tre år. Men nå er det omsider klart for Dominos Pizza i Odins veg.

Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen: - Dette er uakseptabelt

Over natten opplevde beboere i Harevegen at den rolige gaten deres ble gjennomfartsvei for folk som skal til og fra Smørås og Apeltun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten