fanaposten.no

Silje Hjemdal vil at alle skal være trygg på at de leverer barna sine i en trygg og god barnehage. Foto: NTB Scanpix

Trygge og gode barnehager for alle

Meninger · Publisert 13:16, 14 sep 2018

Gode og tilgjengelige barnehageplasser er viktig for alle småbarnsforeldre. Fremskrittspartiet vil gjøre deg trygg på at ditt barn har det bra mens du er på jobb.

God kvalitet i barnehagen er en forutsetning for at barn skal få en god start og gode muligheter til å klare seg videre i livet. Frp vil arbeide for et rikt mangfold av barnehager og sikre åpenhet for foreldre og andre om innholdet og kvaliteten. I motsetning til Ap og de andre partiene på venstresiden er Frp opptatt av å legge forholdene til rette også for private barnehager. Private barnehager bidrar til valgfrihet, konkurranse og økt kvalitet, noe brukerundersøkelsene tydelig viser. De private barnehagene har toppscore.

Barnehagen skal ivareta barns behov for omsorg og lek, fremme læring og dannelse og være tilgjengelig for alle barn. I barnehagen skal barn oppleve mestring, inkludering og deltagelse, og de skal utvikle grunnleggende kunnskaper og ferdigheter slik at de har et godt grunnlag for å trives på skolen og lykkes i utdanningsløpet.

Den nye rammeplanen som trådte i kraft høsten 2017, er tydeligere på barnehagens forpliktelser. Den gjør det tydeligere hva personalet skal gjøre for at barna skal trives og utvikle seg. Da blir det lettere for alle foreldre å vite hva de kan forvente av barnehagen og hvilke krav de kan stille. For eksempel blir det tydeligere at personalet skal forebygge og stoppe utestenging og mobbing. Det skal være nulltoleranse for mobbing. Foreldre skal kunne forvente samme oppfølging uavhengig av hvilken barnehage barnet går i.

Det er også kommet på plass en minstenorm for bemanning i barnehagene, innføring av en overgangsordning som gir barnehageeiere tid til å møte de nye kravene og etablering av et uavhengig tilsynssystem for barnehagesektoren i forbindelse med evaluering av kommunens tilsynsansvar. Dette er med på å sikre gode barnehager for alle, og vi i Frp skal fortsette å jobbe for gode barnehager for alle.

Frp vil arbeide for et rikt mangfold av barnehager

Debatt: Storrinden som byfjellsområde

Omsider har byrådet oversendt saken om revisjon av kommuneplanens arealdel. Selv om dette er en plan som er en stor forbedring så kommer Miljøpartiet...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten