fanaposten.no

På Tveiterås går det ingen buss. I august i fjor etterlyste Mary Ådland og Kari Sæthre at politikerne innfører nye serviceruter tilpasset eldre. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Transportforholdene til bybanen for eldre hjemmeboende

Før valget var alle politikere positive til å bedre transportmulighetene for hjemmeboende eldre. Hva mener de nå? spør Kari Sæthre.

Meninger · Publisert 23:36, 11 jan 2020

I høst hadde Fanaposten et utfyllende innlegg om ovennevnte emne. Våre politikere ble konfrontert med saken, og alle som en var positive og mente at transportmulighetene for eldre hjemmeboende måtte bedres,slik at også de kunne dra nytte av bybanen.

Bergen kommune har mange gode tilbud for eldre, men p.g.a. at det er for langt for dem å gå til banen, kan de ikke benytte seg av disse tilbudene.

Det er nemlig slik at da bybanen startet opp het det seg at det skulle settes inn matebusser som skulle frakte dem som hadde lang vei å gå til banen.

Dette skjedde ikke, istedenfor ble flere bussruter innstilt.

Håper at Bergen kommune og Fylkeskommunen kan bli enige om hvem som har ansvaret for denne transporten slik at det kan bli fremgang i saken.

Jeg tror stikkordet i denne saken som i så mange andre saker er kreativitet til å finne gode løsninger.

Bergen kommune har som mål å la de eldre få bo hjemme så lenge som de klarer, men da må også forholdene legges til rette for dette.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten