fanaposten.no

Til staben ved Fana kulturhus: Tusen takk!

Til staben ved Fana kulturhus: Tusen takk for at all profesjonell hjelp og ikke minst for alltid like hyggelig mottakelse.

Meninger · Publisert 13:18, 20 sep 2018

Mens de private kultur-operatørene i Bergen strammer grepet og feier scenen fri for ikke-profitabel aktivitet, går kommunen stikk motsatt vei.

Politiske festtaler og valgflesk har fått holdbarhetsstempel ut over de fire årene vi har gitt den sittende alliansen, nå er det faktisk best etter og jo før jo heller.

Eksempel: Vi i Bøneskoret ville slå på stortrommen i forbindelse med vårt 20-årsjubileum. Så vi inviterte Jan Eggum med på konserten – både sammen med koret og i egen avdeling. Alt bundet sammen av et orkester med tre av byens aller beste musikere.

Da var vi allerede ved en økonomisk smertegrense – uten helt å kunne se hvordan vi kunne finne et egnet lokale som matchet de musikalske ambisjonene – det krever litt ekstra rom- og lydforhold når 60 korister, orkester og solister trøkker til.

Vi tok kontakt med staben på Fana kulturhus, de hadde ledig dato og for øvrig alt det vi var på jakt etter; nydelig storsal med plass til 400, et topp moderne lyd- og lysanlegg m/nystemt klaver. Plenty av plass og garderober backstage, godt med minglerom ute i foajeen.

Og prisen er …?

Nei, det er gratis. Null. Nada. Dette huset er for brukerne, bydelen og byen. Amatørene. Breddekulturen. Har dere forresten søkt om kommunale støttemidler?

Jepp – og der fikk vi 20.000 blanke kroner. Slik andre kor, korps og ideelle lag og foreninger får det ved de halvtårige tildelingene. Mange får mye, de fleste får litt. Eller så det rekker til en pose tangenter og en håndfull glede.

Til staben ved Fana kulturhus: Tusen takk for at all profesjonell hjelp og ikke minst for alltid like hyggelig mottakelse.

Til politikerne: Når valget står mellom fest og kolera er vi ikke vonde å be.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten