fanaposten.no

Takk til alle sykepleierne i Bergen!

Meninger · Publisert 20:37, 12 mai 2020

Dere sitter på noe av verdens viktigste kunnskap. Å pleie, behandle og redde liv. Livene våre, til barna våre, til våre eldre.

Tiden vi lever i er preget av sykdom, svakhet og død. I dag på sykepleiernes dag 2020 blir det særlig tydelig hvor mye dere betyr for oss.

Derfor er det særlig viktig for meg å si: Gratulerer med dagen, kjære sykepleiere her i Bergen, og spesielt i Fana og Ytrebygda!

Den internasjonale sykepleierdagen ble lagt til 12. mai, bursdagen til Florence Nightingale. I år er det 200 år siden den ikoniske sykepleieren ble født i Firenze i Toscana.

Hun opplevde sykepleien som et hellig kall. Et yrke som på den tiden hadde et dårlig rykte. Nightingale lot ikke dette stoppe henne fra å påvirke omgivelsene sine, og hun ble den ledende forkjemperen i Storbritannia for bedre medisinsk pleie på sykehusene.

Nightingale var blant annet tydelig på viktigheten av hygieniske tiltak som ordentlige latriner, sanitære anlegg, rent sengetøy og vinduer som kunne åpnes opp. Hun føyer seg inn i en fagtradisjon som blant annet har lagt fundamentet for verdiene i dette landets fantastiske helsesystem. En tradisjon som stolt videreføres i dag av landets over 100.000 sykepleiere.

Denne merkedagen vil jeg bruke til å takke dere for den viktige rollen dere spiller i livene til særlig barna våre. Dere er trygge voksne som er der for barna våre, uavhengig av familiens omstendigheter. Dere tar imot og veileder nybakte foreldre, sørger for hjelpetiltak til familier og barn med ekstra utfordringer, og er en trygg og fortrolig støtte for barna i skolen.

Denne krisen har virkelig vist hvor viktige sykepleierne er i det forebyggende arbeidet, og for å fange opp de barna som har det vanskelig. Barna som er sårbare fra før, får det verre nå som samfunnet står i en krise.

På helsestasjoner avdekkes det vold og overgrep mot de minste barna. Å være de som fanger opp de verste tingene barn kan oppleve er en vond og krevende oppgave. For at dere våger å se og lytte til våre barn, vil jeg si tusen, tusen takk.

Hva skulle vi ha gjort uten dere!

Igjen sier vi; Gratulerer med dagen. Vi håper du blir satt pris på!

Slo vekter og truet politi - må i fengsel

En 50 år gammel mann må sone etter to tilfeller av uprovosert vold.

Norge gjenåpnes lørdag klokken 16

Lørdag klokka 16.00 blir det en mer normal hverdag i Norge. Samfunnet gjenåpner omtrent for fullt.

To brudd for Aurora

Poenget mot Vipers kostet dyrt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten