fanaposten.no

– Takk til styret som har måtte ha sterk rygg for å ta senteret tilbake, og takk til alle som har gitt generøse bidrag til innsamlingen til Løvegutten, skriver Randi Helene Tillung i sitt tilsvar til LC Fana sitt innlegg sist fredag. Foto: Roy Ellingsen

Svar til «Mytteriet på Løvegutten»

Det er mulig å se utskiftingen av styret med et helt annet blikk – et medlemsblikk, skriver Randi Helene Tillung.

Meninger · Publisert 13:41, 30 mai 2022

Lions skriver at Sjøsportsenteret for funksjonshemmede ligger med brukket rygg etter at funksjonshemmede medlemmer overtok driften. Artig ordvalg fra Lions.

Det er også mulig å se utskiftingen av styret med et helt annet blikk – et medlemsblikk. Her er de endringer jeg har registrert:

• Det er nå mulig for funksjonshemmede å melde seg inn. Medlemstallet er over tredoblet. Lions aksepterte ikke innmeldinger. Mange prøvde. Også jeg.

• Funksjonshemmede har begynt å ta sitt eget senter i bruk – det er ryddet, vasket, gjort tilgjengelig og drives nå etter formålet.

• Funksjonshemmede/pårørende får påvirke og delta i driften.

• Budsjettet brukes nå på relevante aktiviteter, og mindre på kaffe og tebrød til ukentlige «styremøter». Donasjoner til aktiviteter og relevant utstyr har økt betraktelig.

• Lokalene kan brukes av medlemmer (kodelås). Utstyret er tilpasset og tilgjengelig.

Interessant nok beskriver fremdeles Lions den diskriminerede praksisen under deres styretid, som fordeler. Som at de erstattet aktiviteter for funksjonshemmede med arrangementer for andre brukergrupper (Robin Hood-senteret, skoler, barnehager osv). Det var visst også en fordel at Lions insisterte på fri tilgang, da svaksynte og funksjonshemmede medlemmer ønsket seg et fristed for trygg bading.

Lions forstår ikke at mengder av funksjonsfriske badende i fri dressur en varm sommerkveld, fortrenger funksjonshemmede. De velger å ikke lytte til ubehaget med at en guttegjeng tar bomben i vannet rett ved deg når du er blind, at folkehavet gransker den skjeve kroppen din eller at det blir trengsel. I stedet later Lions som at de selv driver med inkludering og antyder at de funksjonshemmede medlemmene bare er kjipe.

Ikke bare det, Lions brukte Sjøsportsenteret for funksjonshemmede som klubbhus for sin «gutteklubb». Huset var låst, de stengte av hovedrommet helt og kalte det for «styrerom». Her hadde ikke funksjonshemmede adgang, for her skulle det være ukentlige «styremøter». Å besøke stedet var ubehagelig. Gutteklubben breiet seg utover på daglig basis. De parkerte på handikapparkeringene: «Vi kan flytte bilene dersom det kommer noen som trenger dem.» Hallo – vi er her allerede.

Lionsguttene fylte senteret med rot, skrot og fiskegarn fra private hytter og garasjer, slik at det ble ufremkommelig for rullestol. Rullestolbrukere fikk faktisk beskjeden: «Du kan sitte i døren».

Lions var ikke åpne for at medlemmer skulle få delta i driften, som for eksempel å kjøre båten. De skulle jo få sitte på, kan skjønne. Styret skulle sette sin egen agenda og medlemmer skulle være takknemlige mottagere av «hjelp» fra friske, hvite, gamle menn - «Se hvor frivillige vi er».

Den nedlatende holdningen var og er påtrengende, og understreker hvor nødvendig det var at Lions måtte ut av styret.

Kall det gjerne mytteri, det lever jeg godt med. Intensjonen fra Lions var god, men utførelsen lukter av nedstøvede holdninger og lyttemotstand.

Med mitt familiemedlemsskap kan jeg nå ta i bruk senteret og jeg får delta i driften som kaptein på Løvegutten. Tilbake forventer jeg ingenting annet enn at Sjøsportsenteret holder stø kurs i henhold til formålet.

Takk til styret som har måtte ha sterk rygg for å ta senteret tilbake, og takk til alle som har gitt generøse bidrag til innsamlingen til Løvegutten.

Og om du er i målgruppen – meld deg inn og delta i et godt og trygt fellesskap med et hav av aktiviteter på en sjelden perle i vakre Nordåsvannet.

Velkommen!

Vestbo ventet i 13 år: Fullfører 34 boliger trass store ekstrakostnader

Gravemaskinene var i full gang. Så smalt det fra skytebanen. Siden da har Vestbo ventet i 13 år.

Kyrre på nye eventyr

Han har grillet selvfanget piraya i Amazonas. Han har kjørt rally gjennom Usbekistan. Han har plukket vulkanstein på bunnen av Polhavet. Nå gir...

Hærverk på Skjold skole

I fire-tiden fredag morgen gikk alarmen på Skjold skole. Securitasvakten meldte fra til politiet om mulig innbrudd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten