fanaposten.no

Svar til Grete Hjellestad om Patina

Meninger · Publisert 07:44, 3 jul 2017

Takk for innlegget ditt i Fanaposten av 27. juni som svar på mitt innlegg av 16.juni.

Tanker omkring forestillingen Patinas innhold.

At du ikke forstår kritikken skjønner jeg godt etter å ha lest ditt svar. Jeg vil anbefale deg å lese mitt innlegg en gang til, da vil du kanskje forstå det bedre. Denne kritikken går ikke på dere dansere. Dere utfører bare en job som dere er blitt tilbudt. At dere har hatt det hyggelig sammen er jeg ikke i tvil om, noe jeg også kommenterer i siste avsnitt av innlegget mitt.

Kritikken min går på Stephanie Mowinckels uttalelse til Fanaposten av 26. mai hvor hun beskriver denne generasjon kvinners liv, at de har levd et liv i bakgrunnen og alltid satt mann og barn foran egne drømmer og lekenhet. Er du enig med henne i det? Har du levd et liv i bakgrunnen? Har du ikke fått realisere deg selv, fordi du har tatt vare på familien? Hvis ikke, burde du kanskje spurt deg selv om dette var noe for deg å være med på.

På scenen representerer danserne en generasjon av kvinner som i følge Stephanie Mowinckels uttalelse ikke har fått realisere seg selv sine drømmer og lekenhet. Kanskje noe til ettertanke?

I mitt innlegg tar jeg også for meg hvilke signaler slike uttalelser sender til ungdommen. Hvor viktig er det ikke å ta vare på familien, ikke minst slik samfunnet har utviklet seg? Jeg har også tanker om framtiden. Hvordan vil det gå når det blir knapt med arbeid til alle utenfor hjemmet. Da er det viktig at det arbeidet man utfører enten i hjemmet eller utenfor hjemmet blir verdsatt likt.

Som nevnt i innledningen er mine tanker konsentrert om forestillingens innhold, altså kvinnenes liv, som Stephanie Mowinckel beskriver som et liv i skyggen av mann og barn og av den grunn ikke har fått realisere seg selv.

For å kompensere for dette skal de nå få komme fram i lyset og skinne med glans gjennom dansen, slik Arne Fagerholt uttaler i festspillprogrammet å eldes med glans.

Om det var galt av deg å være med på denne forestillingen, må du nesten bedømme selv utfra det du nå har lest. Du fikk et tilbud som du takket ja til og som du sikkert vil minnes med glede.

Nå håper jeg du er beroliget og skjønner hva kritikken går ut på.

Jeg anbefaler deg å lese Stephanie Mowinckels uttalelse til Fanaposten av 26.mai som er bakgrunnen for mine tanker.

Lykke til!

Norge møter Nederland i lagtempo-semifinalen

Sindre Henriksen tar på seg skylden for at Norge ikke klarte å vinne kvartfinalen i lagtempo.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten