fanaposten.no

Stem for lokaldemokratiet

Meninger · Publisert 19:45, 7 mai 2019

Allerede i 2017 foreslo Miljøpartiet De Grønne å ha direktevalg til bydelsstyrene. Det har ikke byrådet valgt å prioritere. Det er nå bystyret som skal avgjøre hvem som får sitte i de nye bydelsstyrene.

Din stemme til bystyret har derfor stor betydning for hvem som styrer der du bor. Det er viktig for lokaldemokratiet i Bergen at bystyret vedtok å gjeninnføre bydelsstyrene. Politikere som bor i bydelen han eller hun representerer vet bedre hvor skoen trykker, enn bystyrepolitikerne som har variende kjennskap til de ulike bydelene.

Miljøpartiet De Grønne synes likevel det er kritikkverdig at byrådet ikke klarte å få til direktevalgte bydelsstyrer. Det er to år siden MDG foreslo dette. Byrådet hadde nok av tid til å igangsette direktevalg om de ønsket det, men å styrke lokaldemokratiet er tydeligvis ikke noe de prioriterer.

Et indirekte valgt bydelsstyre distanserer bydelspolitikerne fra innbyggerne i bydelen. Skal vi først opprette et organ som har ansvar for egen bydel, burde de være valgt av dem som bor der og representere dem i størst mulig grad.

Vi i Miljøpartiet De Grønne ønsker å styrke lokaldemokratiet i Bergen. Du vet best hvordan ditt lokalmiljø fungerer. Derfor kommer vi til å fortsette å jobbe for direktevalgte bydelsstyrer med egne budsjetter og innflytelse over saker som kultur, fritid og bomiljø.

Når politiske beslutninger tas nærmere folk, blir det lettere å engasjere seg i de politiske prosessene. Avstanden blir kortere mellom politikere og folk. Det blir det gode lokalsamfunn av.

Et indirekte valgt bydelsstyre distanserer bydelspolitikerne fra innbyggerne i bydelen.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten