fanaposten.no

Står byrådet over regelverket?

DEBATT: Byrådet overgår regelverket da de står som leietager og prosjektgodkjenner

Meninger · Publisert 15:41, 12 okt 2018

Senest i BT i dag leste jeg om at både byrådsleder og byråd for byutvikling mener at dagens utvikling med ensartede blokker i godt etablerte nabolag ikke kan fortsette.

En må ta hensyn til byens innbyggere. Flott og god tale av de folkevalgte. I saken vedrørende Eikåsen 1 på Paradis opplever vi dessverre det stikk motsatte.

Les saken: Tre partier ville stoppe vedtatt Paradis-utbygging

På ny velger Ap bort muligheten til å ivareta byens innbyggere til fordel for en utbygger. Det blir for enkelt å skylde på at dette er et resultat av reguleringsplaner vedtatt i tidligere bystyreperioder.

Dere som politikere har all makt til å kunne snu denne utviklingen, hvorfor velger dere da det bort?

Det er direkte provoserende at komiteleder for miljø og byutvikling insinuerer at Høyre velger å snu fordi det gjelder en utbygging i Paradisområdet.

Jeg oppfatter dette slik at Høyre faktisk har ryggrad til å snu og ikke bare skylder på tidligere vedtak.

Høyre, Frp og MDG går her foran og viser hvordan man kan ivareta byens innbyggere og at dagens utvikling ikke kan fortsette.

Det er Ap, Sv, Krf og V som nå i realiteten må stå inne for at en 20 meter høy bygning mot eksisterende småhusbebyggelse er tilpasset området og ivaretar eksisterende bomiljø. Er det slik dere ønsker å bygge byen vår?

Komiteen for miljø og byutvikling har et ansvar, og det blir da alt for passivt av SV å stemme for utbygging på bakgrunn av at en må belite seg nå som en er kommet så langt ut i prosessen.

Dette bygget bryter med områdereguleringsplanen for Paradis, det er uforståelig at politikerene våre lager regelverk som de selv ikke ønsker å følge.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten