fanaposten.no

Mona Høgli mener Knut Vindenes må ta en prat med kolleger i eget parti. Foto: Miljøpartiet De Grønne

Snakk med dine egne, Vindenes!

Hvorfor velger Høyre i Bergen stadig vekk å støtte forslag som brøyter ned naturarealene og de grønne lungene våre i kommunepolitikken, spør Mona Høgli.

Meninger · Publisert 08:19, 18 sep 2020

Søndag 30. august skriver Høyre-politiker Knut Vindenes i Fanaposten at det bør stilles strengere krav til grøntområder i utbyggingsprosjekter. Javel? Flott! Hvorfor velger da Høyre i Bergen stadig vekk å støtte forslag som brøyter ned naturarealene og de grønne lungene våre i kommunepolitikken? Vi har sett det igjen og igjen; på Nattlandslunden, på Torvmyra, på Espehaugen.

Vi er midt i en naturkrise. Utbyggingen av Bergen generelt, og Fana spesielt, skal sikre en helhetlig vurdering av områder som utbyggere ønsker å utvikle. Men om prosjektet vil bety nedbygging av kostbar uberørt natur, hjelper det ikke at en får noen dusin rekkehus for å veie opp for det. Det skal være harmoni mellom naturen og bostedene vi velger oss for fremtiden.

Vi skal bygge den gode byen som sikrer livskvalitet og gode nabolag både for eldre, barnefamilier og studenter. Men vi skal ikke bygge i hytt og pine, og byutviklingen skal være veloverveid, gjennomtenkt og fremtidsrettet.

Dette innebærer også at vi ikke skal si ja til utbyggere som vil bygge ned uberørt natur, slik Høyres Charlotte Spurkeland tar til ordet for i Bergen tidende.

Grønne lunger i nærmiljøet har enorm verdi, både på livskvaliteten og kreativiteten vår. Jo flere som bor i umiddelbar nærhet til de grønne lungene, jo flere kan ta del i gleden. Dette er en rettesnor for byrådet og MDGs byråd Thor Haakon Bakke. Flott at Vindenes sier han er enig i denne tenkningen, men jeg stoler ikke et sekund på at Høyre i byråd vil ta bedre vare på dette når jeg ser hvordan de stemmer i bystyret og utvalg for miljø og byutvikling. Tvert imot, Høyre-politikernes stemmegivning viser at det ikke er tilfelle. Jeg setter pris på at Vindenes tar opp temaet, men for å oppnå det han vil må spørsmålet rettes mot partikollegaene i bystyret, ikke byrådet som prioriterer nærnaturen høyt.

Utbyggingen av Bergen generelt, og Fana spesielt, skal sikre en helhetlig vurdering av områder som utbyggere ønsker å utvikle.

63 nye tilfeller - ansatt ved Øvsttunheimen smittet

Kommunen melder om høyt antall smittede fredag. Samtidig er testkapasiteten på legevakten sprengt.

Kjøkkenbrann på Suitellet slukket

Fredag formiddag var det branntilløp på Quality Hotel Edvard Grieg.

Steinar fra Bjarg dømte 1.-divisjonskamp med én tilskuer

– Det var ganske spesielt, sier Steinar Hauge.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten