fanaposten.no

«Slaget om Ramstad»

Det er trist å se at Fanaposten i sin leder velger Goliat sin side!

Meninger · Publisert 14:41, 5 jun 2019

Jeg leser med overraskelse leder i Fanaposten 04.06.19 der Fanaposten setter seg på sin høye skinnende hvite hest og maner til samarbeid mellom sinte naboer og velgjørende grunneiere.

Fanaposten i sin leder viser liten innsikt og forståelse av sakens kjerne, og opptrer nesten som sendebud for grunneier. At grunneier er oppriktig interessert i å bevare Ramstad som det grøntområde det er, vet alle som bruker marken ikke stemmer. De har ikke løftet en finger for å gjøre marken fremkommelig eller brukbar siden de fikk starte første utbygging.

Og allerede da stod det svart på hvitt at grunneier skulle vedlikeholde marken og bevare den slik at den kunne brukes av beboere og naboer. Det samme skjedde ved neste byggetrinn og ved neste byggetrinn. Nesten 20 år uten å oppfylle sin del av avtalen. Avstanden fra dette til lovnad om parsellhager, dreneringssystemer og ballbinge og stiftelse er vel som å tro på julenissen.

Argumentasjonen om at grunneier på grunn av sin alder nå er blitt fryktelig opptatt av markens ve og vel er det nok bare Fanaposten som kjøper. At de nå ønsker en langsiktig og god forvaltning av marken er kanskje den beste spøken jeg har hørt på lenge. For det de faktisk sier er at de må få bygge ut litt til slik at de kan få kapital til «få på beina en stiftelse». Det de snakker mindre høyt om er den videre planen: at de tre sameiene rundt marken skal overta denne stiftelsen og dermed overta ansvaret for vedlikeholdet av marken.

Grunneier fraskriver seg ansvaret sitt ved å legge det over på stiftelsen, som egentlig utgjør naboene som ikke ønsker utbygging, parsellhager, ballbinge etc. Det er jo god taktikk; å bruke fine ord som stiftelse og forvaltning, men samtidig le hele veien banken. Det er naivt at Fanaposten ikke ser det spekulative i dette. Fanaposten maner til samarbeid, men er det noe vi har forsøkt så er det samarbeid. I stedet er vi blitt møtt med trusler, beskyldninger, hersketeknikker og utestengelser fra møter. Det er ikke tillitsskapende. Det er ikke samarbeid.

Det er trist å se at Fanaposten i sin leder velger Goliat sin side. Da må David virkelig få bruke stemmen sin!

Håper politikerne som skal avgjøre dette ikke er like naive og lar seg blende av fagre og vide løfter som faller på sin egen urimelighet.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten