fanaposten.no

Biler som kommer fra Fanavegen sliter med å komme seg inn i rundkjøringen på grunn av blokkering fra lyskrysset i Osvegen.

Skjoldskiftet - et trafikalt kompleks

Den nye veien til Os må ikke bli en sovepute, skriver Erling Wanvik.

Meninger · Publisert 12:47, 16 feb 2017

Det er beundringsverdig når mennesker går i bredsjen for å skape forbedringer i trafikkbildet,- og her skal vi rose Stein Arne Risa for sine forslag med å bedre trafikksituasjoen,- et flott tiltak som ville «slått ut i blomst»- hvis billistenes kjøremoral hadde vært på topp, noe som ofte slett ikke er tilstede.

Jevnlig ryktes det om «nestenulykker» ,-nettopp i denne lysregulerte overgangen, der respekt for «røde» lys, er fullstendig fraværende. Dette er en lite holdbar situasjon sett på bakgrunn av de faktiske forhold, som rår i området.

Skal man oppnå 100 prosent sikring av de «myke trafikkanter», må man bokstavelig talt gå «andre veier»- med gang/sykkelveg under vegbanen i likhet med iundergangen ved Elveneskrysset.

Hvis denne undergangen i Skjoldskiftet kunne legges frem til Esso-stasjonen og med sideutløp til «Kiwibutikken», er to farlige fotgjengerfelt eliminert på en trygg måte, samtidig vil biltrafikken flyte langt bedre og derved i høy grad minisere «bilfloken» i rundkjøringen.

Når den nye Osvegen kommer om noen år, vil dette i svært liten grad ha særlig virkning på trafikkbildet i Skjoldskiftet. Trafikken vil heller tilta, på grunn av økt boligbygging og annen virksomhet i de tilstøtende lokalområder.

Motorveien til Os, må således ikke bli en «sovepute» for de ansvarlige.

Nevnte prosjekt vil nok kreve litt større kostnads-ramme, men stilles det opp mot tap av menneskeliv, vil det dreie seg om «småpenger».

Front mot front på Kokstad

Veien stengt etter ulykken.

Yogastudio legger ned

Dittyogastudio i Kokstadvegen legger ned driften etter omtrent halvannen års drift.

Slik vil de gi ungdom et nytt tilbud om kveldene

Fana IL vil åpne Fana Arena om kveldene og nettene for å gi ungdom et tilholdssted.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten