fanaposten.no

Biler som kommer fra Fanavegen sliter med å komme seg inn i rundkjøringen på grunn av blokkering fra lyskrysset i Osvegen.

Skjoldskiftet - et trafikalt kompleks

Den nye veien til Os må ikke bli en sovepute, skriver Erling Wanvik.

Meninger · Publisert 12:47, 16 feb 2017

Det er beundringsverdig når mennesker går i bredsjen for å skape forbedringer i trafikkbildet,- og her skal vi rose Stein Arne Risa for sine forslag med å bedre trafikksituasjoen,- et flott tiltak som ville «slått ut i blomst»- hvis billistenes kjøremoral hadde vært på topp, noe som ofte slett ikke er tilstede.

Jevnlig ryktes det om «nestenulykker» ,-nettopp i denne lysregulerte overgangen, der respekt for «røde» lys, er fullstendig fraværende. Dette er en lite holdbar situasjon sett på bakgrunn av de faktiske forhold, som rår i området.

Skal man oppnå 100 prosent sikring av de «myke trafikkanter», må man bokstavelig talt gå «andre veier»- med gang/sykkelveg under vegbanen i likhet med iundergangen ved Elveneskrysset.

Hvis denne undergangen i Skjoldskiftet kunne legges frem til Esso-stasjonen og med sideutløp til «Kiwibutikken», er to farlige fotgjengerfelt eliminert på en trygg måte, samtidig vil biltrafikken flyte langt bedre og derved i høy grad minisere «bilfloken» i rundkjøringen.

Når den nye Osvegen kommer om noen år, vil dette i svært liten grad ha særlig virkning på trafikkbildet i Skjoldskiftet. Trafikken vil heller tilta, på grunn av økt boligbygging og annen virksomhet i de tilstøtende lokalområder.

Motorveien til Os, må således ikke bli en «sovepute» for de ansvarlige.

Nevnte prosjekt vil nok kreve litt større kostnads-ramme, men stilles det opp mot tap av menneskeliv, vil det dreie seg om «småpenger».

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten