fanaposten.no

Ramstadmarken er et populært grøntområde mellom Nesttun og Skjold. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Skittent spill på Skjold

Meninger · Publisert 09:34, 31 mai 2019

Jeg er ikke en av dem som blir rammet av en videre utbygging på Ramstadmarken. Likevel er jeg blitt dratt med i eit skittent spill som langt flere enn meg burde reagere kraftig på.

Ramstadmarken lever i beste velgående. Den ligger der som en park, til glede for mange hundre naboer. Den trenger ingen videre infrastruktur, tvert imot. Ballspill har man på Nipen, en kort gangavstand unna. Lekeplasser er det mange av i området. Men vi trenger også uberørte grøntområder til glede for alle aldre!

Om våren er marken en blomstereng, helt nødvendig for alle bier og humler! Det er en oase for fuglene, i et område som er blitt kraftig bebygget. Barnehager leker der om dagen, om vinteren går folk i alle aldre på ski, og den lille akebakken er bratt nok for en toåring!

Jeg er en av flere som klipper marken, om sommeren til glede for alle som bor i området. Det er ikke så mye arbeid som trengst for å gjøre området til et attraktivt friområde. En runde i ny og ne på traktorklipper i tillegg til den årlige dugnaden gjør susen. Sosialt er det også!

Les også: Samlet underskrifter mot utbygging på Ramstad

I oktober 2017 var jeg en av flere som ble invitert til et møte med utbygger samt arkitekt CUBUS i Bergen sentrum. Her ble det lokket med diverse goder dersom vi aksepterte videre utbygging på Ramstadmarken. Ingen av oss som var invitert til møtet vil få noen direkte ulempe av utbyggingen. Derimot valgte utbygger å utelukke fra møtet alle dem som blir berørt av utbyggingen. De var ikke invitert!

Jeg var sjokkert. Her skulle man altså blidgjøre og smøre perifere naboer for å kunne legge en slagplan for videre inntjening, mens dem man visste ville ha høyst valide innvendinger mot prosjektet bevisst ble holdt utenfor.

I Fanaposten 29. april sier arkitekten: “Grunneierne har hatt løpende dialog med de tre sameiene som er etablert med nye boliger innen gamle Ramstad gård om muligheten for å etablere en stiftelse for permanent forvaltning av grøntområdene på Ramstad”...

Jeg er kjent med utspekulerte måter utbyggere jobber på for å oppnå sine mål, men slikt som dette hadde jeg aldri trodd jeg skulle bli vitne til. Grunneierne og arkitekt CUBUS har dialog med noen få utvalgte, det store flertall er bevisst holdt utenfor.

Grunneierne har allerede tjent mange millioner på utbygging, men mye vil ha mer. Det de i realiteten sier er at marken må bebygges for å kunne stette krav om å holde marken ved like. Enda mer anleggsarbeid og biltrafikk på våre mørke skoleveier, for å bygge ned enda mer grøntareal.

I sin iver etter å tjene mere penger har arkitekt og utbygger konstruert en problemstilling om drenering og infrastruktur som ikke er reell. De har satt naboer opp mot hverandre, og de lokker med noe som de allerede er forpliktet til, men som de så langt ikke har vist noen interesse for å levere. Man trenger ikke videre utbygging for å finansiere plenklipp!

Den frekkhet som utbygger og arkitekt har fremvist i denne saken har jeg aldri noensinne bevitnet.

Jeg håper politikerne evner å gjennomskue spillet fra de veldig få som ønsker å tjene mere penger på bekostning av trivsel, dyreliv, grøntområder, naturlig lek og trygge skoleveier!

Tine stakk fra Brasil på tre dager

Beskjeden fra far var ikke til å misforstå: – Du må bare komme det hjem, så fort som mulig!

Husk å stille klokken

Ja, det blir sommertid. Men stilles klokken én time fram eller tilbake?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten