fanaposten.no

Helge André Njåstad (Frp) har dårlege erfaringar med Fylkesmannen i Hordaland. Foto: NTB Scanpix

Senterpartiet på Autopilot

Meninger · Publisert 09:43, 15 mar 2017

Eg kan forstå at folk fra Senterpartiet opp gjennom historien har kjempa for telefonkiosker, postkontor, svart-kvit fjernsyn, kommunegrensene fra 60-tallet, fylkeskommunen og flest mulig lensmenn på kontor. Men fylkesmenn?

Det må vera autopiloten som slo inn. Senterpartiet skal vera mot alt regjeringen er for. Når regjeringen vil fjerne 6 fylkesmenn ja då er Sp i mot uten å sette seg inn i saka.

H/FrP har tillit til lokalpolitikerne og då trenger me færre fylkesmenn, færre motsegn og færre brev frå miljøvernavdelinger som stopper folk frå by og bygd å utvikle gode prosjekt.

Eg var sjølv ordførar under dei 8 rød-grønne år og opplevde ofte fylkesmannen som ein bremsekloss på utvikling av distriktene. Eg fekk brev om at det ikkje måtte bygges eit naust på ei øy fordi det kunne danne presidens. Dette sjølv om det berre hadde vært bygd ei handfull naust sidan andre verdenskrig på denne øya.

På naboøya meinte fylkesmannen at me måtte sei nei til ein butikk fordi det var for få parkeringsplassar. Dette på ei øy som er billaus!

Slike hindringer for distrikts-Norge vil me rydda opp i gjennom å gje meir tillit og myndighet til kommunane. Då trenger me færre fylkesmenn og dei må gjerne bestå av større fagmiljø som alltid må stille seg kontrollspørsmålet: Er dette stort nok til å bry seg med?

Viss det skulle væra ein reform Senterpartiet ikkje ville snu burde det vera denne. Lokalpolitikarar frå partiet er like oppgitt over overstyring av lokale vedtak. Senterpartiet burde heller applaudert dei endringane regjeringa foreslår innanfor plan og bygningslova og effektivisering av fylkesmannembeta. Det er styrking av folkestyret og distrikta i praksis.

Fylkesmannen sa nei til ein butikk fordi det var for få parkeringsplassar. Dette på ei øy som er billaus!

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten