fanaposten.no

: Liv Kari Eskeland er leder av Høyres distriktsnettverk Foto: HØYRE

Senterpartiet og jeg ser ikke det samme Norge

Meninger · Publisert 22:23, 10 nov 2020

Der jeg ser optimisme, forteller Senterpartiet om pessimisme. Senterpartiet prater om alt som går feil vei i landet og alt som er feil i distriktene. Alt på grunn av regjeringen, alt må reverseres, alt var bedre før.

Men ta en tur til Bømlo, og se på produksjonen av Salma-laks. Utviklingen siden de første merdene ble etablert, har vært formidabel. Nå har de over hundre millioner kroner i omsetning.

Ta en tur til Hardanger og se på ciderproduksjonen til Hardangergutane, der unge ser nye muligheter i et tradisjonsrikt produkt. Til Lom og Dombås, med spennende mikrobryggerier. Til Rennesøy hvor de produserer Klosterlam. Eller til Rissa hvor de lager nydelig iskrem.

Norsk matproduksjon blomstrer. Norske restauranter vinner Michelin-stjerner fordi de satser på noe av det beste bygde-Norge kan by på. Jeg ser folk som kan, vil og får det til – fordi forholdene nå ligger til rette.

Høyre har tro på drivkraften vi finner, hos Freyr AS i Mo i Rana, som skal etablere batterifabrikk med 2500 arbeidsplasser. Tro på Hywer AS i Fjaler, som er i verdenstoppen med sine småkraftprodukter. Geniale ideer klekkes frem i samarbeid mellom småprodusenter. Som bidrar til mer fornybar energi og verdiskaping lokalt.

Vi har tro på fremoverlente Varanger Kraft som omdanner vind til hydrogen og ammoniakk på Finnmarksvidda, som redere tar med seg i utvikling av den grønne skipsflåten. Hvor Wärtsilä tester sine motorer gjennom katapulten, Sustainable Energy, og Eidsviks Viking Energy gjør det samme.

Ingen av disse sier de vil tilbake til fortiden. De vil ha mer av den kursen vi er i ferd med å stake ut. Det finnes mange unge som ser muligheter der hvor Senterpartiet ser problemer.

Senterpartiet, vi ser ikke det samme Norge. Der dere ser pessimisme og elendighet, ser vi optimisme, folk som vil og får det til!

Tror vi vil fortsette å pusse opp

Frode Fjørstad er ny sjef for Obs Bygg Midtun. Han tror ikke vi er ferdige med å bruke penger hjemme når pandemien er over.

Leder: Muligheter i Fondveggen

Etter flere år i dvale er Skanska nå i gang med planlegging av et boligprosjekt i Fondveggen, fjellsiden som ligger bak parkeringshuset på Nesttun....

Politiet etter kaotisk natt: - Bekymret over lav terskel for vold

Politisjefen er bekymret etter en natt med slagsmål, manglende smittevern og salg av narkotika på russens tilstelninger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten