fanaposten.no

Sandalsringen Øst og bystyrets viktige ansvar

Meninger · Publisert 07:29, 27 apr 2022

Saken om boligtiltak for tunge rusavhengige i Sandalsringen Øst skal opp til behandling i bystyret 27. april.

Bystyret skal ta stilling til om byrådets plan for boliganlegg for tunge rusavhengige i Sandalsringen skal realiseres akkurat som planlagt eller om nabolagets argumenter og løsningsforslag skal hensyntas noe. Risikoen for barnefamiliene i området blir for høy ved byrådets forslag, noe som faglig erfaring og forskning bekrefter, men vi opplever at byrådet bagatelliserer og avfeier innvendingene.

Som innbygger i det berørte nabolaget har jeg engasjert meg, og så er jeg også vararepresentant for Høyre i utvalg for helse og sosial.

Saken ble behørig debattert og behandlet i møtet i dette utvalget 6. april. Jeg deltok sammen med flere av mine naboer, og vi er som innbyggere glade for at vi fikk anledning til å holde et 10 minutters innlegg der i tillegg til at vi hadde hele utvalget på befaring i Sandalsringen 23. mars. Politikerne har dermed fått anledning til å sette seg grundig inn i saken.

Når saken nå skal behandles i bystyret, så er det viktig å presisere at nabolaget ikke nødvendigvis forventer hele prosjektet stoppet. Det stemmer at det opprinnelige innbyggerforslaget fra september 2021 fremsatte krav om det, men nå handler det mest om å unngå den plassering og omfang som kommunen har gått inn for. Målet er å minimum få endret på plasseringen innenfor samme område og å få til en halvering av størrelse, sistnevnte med støtte i forskning, og sånn sett til beste både for rusavhengige og nabolag med barnefamilier.

I skrivende stund har byrådspartiene og byrådet ikke vist interesse for å fravike sin opprinnelige plan. Dessuten reagerer vi som innbyggere på at kommunen gjennom sin handlingsplan for disse boligtiltakene og gjennom informasjon som er gitt gjennom informasjonsmøter tegner et svært utfordrende bilde av gruppen som skal få bolig, mens byråd Ruth Grung gjennom media og gjennom innlegg i utvalg for helse og sosial 6. april bagatelliserer det hele og prøver å tegne et bilde av at utfordringer og risiko ikke eksisterer.

Både som innbygger og lokalpolitiker håper jeg bystyret på onsdag klarer å fatte vedtak som skaper mer balanse mellom behovene som nabolaget har og behovene som de rusavhengige har. Nabolaget er ikke kynisk avvisende til hele prosjektet og vi forstår alle at det raskt må jobbes frem verdige botilbud til alle bergensere. Men vi forventer at behovet for tempo i utbygging ikke trumfer hensyn som må tas for å sikre trygghet for nabolaget i flere tiår fremover.

Risikoen for barnefamiliene i området blir for høy ved byrådets forslag

Celine Storetvedt 8 år

Hipp hurra og gratulerer med dagen til Celine 8 år. Du er en glad og aktiv jente. Det er alltid kjekt å være sammen med deg. Klem fra mormor.

Mann i 20-årene anmeldt for å sovne med pizza i ovnen

Tilberedning av nattmat kunne gått alvorlig galt lørdag morgen.

Rykket ut etter melding om bilbrann på Nesttun

Hop- og Nesttuntunnelene ble midlertidig stengt etter melding om bilbrann.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten