fanaposten.no

Risikable investeringer i olje og gass

Den norske staten investerer enorme summer i et veddemål mot barn og ungdommer.

Meninger · Publisert 21:45, 23 jun 2019

Ifjor hadde vi en av de tørreste og varmeste somrene på lange tider. Vi har nylig lagt bak oss en historisk varm vår her i Bergen. Selv har jeg aldri før plukket et modent blåbær som da jeg gjorde det 9. juni i år.

For 3 måneder siden demonstrerte flere tusen Australiere mot Equinor sin plan om å drive oljeboring i et vernet område i Australia. I senere tid har også tusenvis av barn og unge landet rundt demonstrert for klimaet. Et av deres tydelige krav er å la det vi har av olje forbli under havbunnen. Dette har blitt møtt med villedende, for ikke å si direkte løgnaktige påstander fra både regjeringen og fra Arbeiderpartiet. De klarer å påstå at norsk olje som brennes i motorer er bra for klimaet! Norge med sine 5,3 millioner innbyggere er verdens syvende største eksportør av fossil energi.

Norsk olje og gass skaper klimautslipp tilsvarende en halv milliard tonn CO2 ved forbrenning hvert år - ti ganger mer enn alle klimautslipp i Norge. Og vi åpner nye oljefelter der isen smelter i Arktis, oljefelter som bare kan bli lønnsomme dersom klimakampen mislykkes. Samtidig, i delstaten Idaho bygges det nå et solkraftverk som skal levere rekordbillig solkraft til 19 øre pr kilowatt time. Den norske staten investerer enorme summer i et veddemål mot barn og ungdommer. Et veddemål som ikke kan vinnes om utviklingen i solkraft fortsetter noen år til. Samtidig som Stortinget må sette en stopper for oljeinvesteringene så må vi her lokalt fortsette satsingen på miljøvennlig transport og arealplanlegging i stedet for å redusere bompengene.

To fikk kjøreforbud, en ble avskiltet

To kjøretøy fikk bruksforbud og et ble avskiltet da Statens vegvesen gjennomførte kjøretøykontroll i Fana tirsdag.

Krafttak for å inkludere flere i arbeidslivet

Nesten én av fem i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Mange med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en sliter med å komme seg inn i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten