fanaposten.no

Saken om Ingebjørg Blindheim gjorde inntrykk på Knut Vindenes.

Respons til avgangselev som utfordrer karakterpresset

Så utrolig bra at du bruker din egen historie og at du utfordrer oss som samfunn og enkeltmennesker, skriver Knut Vindenes.

Meninger · Publisert 18:10, 26 jun 2019

Artikkelen om Ingebjørg Blindheim 25.juni gjør inntrykk på meg, både som generelt samfunnsengasjert person, som far og som listekandidat for Fana Høyre i kommunevalget.

Så da er dette min respons: Klart du er god nok! Det er selvsagt ikke karakterene som definerer deg; det erkarakteren din, summen av det som kjennetegner deg, som teller. Så utrolig bra at du bruker din egen historie og at du utfordrer oss som samfunn og enkeltmennesker på dette! For et mot du viser!

Jeg har reflektert over dette. La det være helt krystallklart og hevet over enhver tvil at alle mennesker har sin uendelig høye verdi helt uavhengig av hva man presterer; slik vi er skapt. Når vi så kommer til det som skjer i skolen og i arbeidslivet, så må det i begge disse sammenhengene alltid være et sterkt fundament bestående av godt miljø og inkluderende fellesskap. Da kommer trivselen, læringen, mestringen og utviklingen som naturlige konsekvenser - med godt humør og humor side om side. Ja, når vi tar det i den rekkefølgen, så har de fremragende prestasjonene også sin naturlige plass og vi kan glede oss over andres resultater uten å kjenne på å komme til kort selv - fordi vi er verdifulle som vi er.

Livskvalitet i et livslangt løp handler om mange faktorer, mange sider. Når jeg nå er i slutten av 40-årene, har jeg lært at det å se medmenneskers nedturer og oppturer og få til de gode samtaler kan ha langt mer betydning enn å levere topp resultater i ulike sammenhenger - selv om jeg må innrømme at jeg liker opplevelsen av prestasjon også. Så er vi også veldig ulike som mennesker og lever gjennom ulike omstendigheter. Noen er heldige og surfer tilsynelatende (!) enkelt gjennom det meste, mens andre møter tunge motbakker både her og der. Spørsmålet er ikke hvilke motbakker vi møter og hvilke prestasjoner vi ikke klarer, men hvordan vi ser hverandre og hjelper hverandre i motbakkene. Evnen til å være inkluderende og rause er det som definerer oss som samfunn - og så kommer prestasjonene når de kommer.

Til slutt to ord om skolepolitikk, siden jeg har en politikerrolle også. Høyre er opptatt av at skolen er for alle og skal være et godt sted å være. Jeg anbefaler alle å lese Høyres skolepolitikk nøye. Innledningsvis heter det blant annet følgende: «Skolen skal bidra til at alle elever kan realisere sine drømmer og ambisjoner uavhengig av bosted eller sosial bakgrunn. Ettersom alle barn er forskjellige, må skolen skape læringsglede og mestring gjennom variert og tilpasset undervisning.»

Lykke til videre!

Cecilie hyller hundeheltene

Paret kom kjørende i lastebil da en liten, korthåret chihuahua pilte ut i rundkjøringen. Da handlet de lynraskt og fikk reddet tre rømlinger.

Gneist ruster til toppkamp

– Jeg tror at det at vi har fått jobbe sammen i et år begynner å vises littegrann, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten