fanaposten.no

Respekter arvesølvet

- Klimasøksmålet faller på sin egen urimelighet.

Meninger · Publisert 15:34, 21 nov 2017

Grønn Ungdom i Hordaland priser seg over det første klimasøksmålet mot den norske staten, og skyver grunnloven §112 foran seg. Det de unnlater å fremme er at ”naturens ressurser skal disponeres ut i fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne også for etterslekten”.

Les også: Strider oljepolitikken mot grunnloven?

Norge skal ikke være den første til å skru av oljekranen, men være den beste til å bruke oljepengene på forskning som fører til fornybar energi. Norge er den eneste aktøren i verden som har muligheten til å ta den rollen. Det er et ansvar Norge har for sine egne innbyggere, men også den globale verdensarven. Vi er landet med flest el-biler per innbygger, verdens første elektriske ferge, sorterer avfall, og selger ren gass til våre naboer. Det er ingen som påstår at Norge skal leve av oljen i flere generasjoner fremover, men vi må ta inn over oss at hvis vi kutter ut oljen i løpet av de neste 15-årene vil vi ikke ha muligheten til å bære frem velferdsstaten slik vi kjenner den i dag. Jeg tror Norge kommer til å være et av de landene som blir først ”klima-ren”, men det er i så fall forankret i en oljepolitikk som legger til grunn av vi tar opp mer olje nå. Uten oljen får vi ikke den samme verdiskapningen Norge trenger for å bli bærekraftig.

Jeg skal være så ærlig å si at saken har et seriøst grunnlag og en rettslig kjerne. Men Grønn Ungdom og resten av miljøorganisasjonene bruker søksmålet som en mulighet til å skyve politikken inn i rettssalen gjennom en massiv mediekampanje. Rettsapparatet skal brukes til rettssaker, og ikke en bred politisk kampanje. Å polarisere domstolen er et premiss jeg ikke kan gå med på.

Klimasøksmålet faller på sin egen urimelighet.

Front mot front på Kokstad

Veien stengt etter ulykken.

Yogastudio legger ned

Dittyogastudio i Kokstadvegen legger ned driften etter omtrent halvannen års drift.

Slik vil de gi ungdom et nytt tilbud om kveldene

Fana IL vil åpne Fana Arena om kveldene og nettene for å gi ungdom et tilholdssted.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten