fanaposten.no

Her er skissen TAG arkitekter har sendt inn til kommunen på vegne av Opphus AS.

Protesterer mot utbyggingen på Paradis

Planene til Opphus AS får naboene til å reagere: – Jeg anbefaler alle som er imot utbygging å protestere mot denne reguleringsplanen ved å sende inn merknader til utbygger, sier Kari Sæthre.

Meninger · Publisert 21:00, 25 okt 2022

I Bergens Tidende av 6.oktober under kunngjøringer varsles det om detaljreguleringsplan for Fana gnr. 9 bnr. 302 Eikelund i Bergen kommune. Forslagsstiller er Opphus AS.

Multiconsult Norge AS er utførende konsulent for planleggingen i samarbeid med TAG. arkitekter AS.

Der foreligger over 300 underskrifter mot utbygging av dette området. Jeg anbefaler alle som er imot utbygging å protestere mot denne reguleringsplanen ved å sende inn merknader til LKK@multiconsult.no eller sende brev til Multiconsult Norge AS v/Areal og utredning, Nesttunbrekka 99, 5221 Nesttun.

Opphus AS er en stor utbygger som har diverse prosjekt på gang. I fjor kjøpte Opphus AS opp Hesteskobygget Paradisleitet i fra Kjartan Wilhelmsen der det er regulert utbygging av nye boligbygg og næring. Opphus AS står også bak planene om boligbygging i dagens næringsområde ved Nesttunvegen v/ Tennisparadis og sikkert flere områder i Fana.

Fagetaten i Bergen kommune har advart Opphus AS om å utarbeide reguleringsplan for området, for det kan koste mer enn det smaker. Der kan kun bygges på ryggene der husene ligger i dag. De presiserer videre at ytre fortettingssone ikke er prioriterte områder for fortetting.

Kari Sæthre er kritisk til at det bygges boliger på Eikelund. Foto: Mari Møen Nygaard

Fagetaten ga også opplysninger om at områdene Natlandsbotn og Natlandslunden som ligger i samme området var stoppet på grunn av blågrønne verdier og natur.

Da skulle det være enkelt for Bergen kommune å si stopp til også til dette prosjektet.

Man sier ikke ja til en utbygger og nei til en annen når det er samme området det er snakk om. Elven renner ut i Myravatnet, gjennom begge områdene.

Hvordan kan man få tillit til politikere som handler på denne måten?

Paradisområdet er blitt tungt befolket, og flere hus skal der komme. Hvor skal alle disse menneskene ha sitt grøntområde. Dersom Bergen kommune mener noe med det grønne skifte må de handle og vise at de bryr seg.

Det er et vakkert og naturskjønt område til alle årstider. La oss alle få nyte godt av det, både gammel og ung.

Til slutt lurer jeg på om staten har rett til å selge en eiendom som de har overtatt fra en privat person som hadde et helt annet syn til bruken av området.

Jakob Sæthre bygget Eikelund skole for at barn med spesielle behov også skulle få gå på skole. Staten hadde ikke noe tilbud til dem. De falt utenfor «Normalskolen.»

Jakob Sæthre var en av pionerne som bygget skole for å hjelpe dem. Elevene kom fra Mandal i sør til Vardø i nord også fra innlandet. Han så at også disse elevene kunne lære bare de fikk undervisning som var tilpasset deres behov.

Vi har mange barn og unge i dag som strever med livene sine. Kanskje vi skulle bruke ressurser på dem.

Serieforfatteren Torill skriver ett kapitel om dagen

Torill Karina Børnes fra Espeland i Blomsterdalen feirer i år 10 årsjubileum som serieforfatter. Jubileet feirer hun med en ny serie fra Fjærland.

Fly mistet all motorkraft over Flesland

Et Widerøe-fly var en kort periode helt uten motorkraft under innflyging til Bergen lufthavn i januar 2020. Det kommer fram i en rapport fra...

Noen som savner denne?

Lørdag ble denne pappesken funnet på busstoppet ved Rema 1000 Lagunen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten