fanaposten.no

Hallstein Aadland

Planbehandling i Bergen kommune

Meninger · Publisert 01:15, 20 mar 2019

Under dette byrådet har byrådsavdelingen gjort nyvinninger. De har begynt med en praksis om ikke å gjøre vedtak i private plansaker.

Det byrådsavdelingen gjør er å legge private planer frem for byrådet med et forslag til vedtak om å ikke gjøre vedtak. Saken går så fra byrådet til komite for miljø og byutvikling – KMBY – som igjen gjør et ikke-vedtak. Deretter legges saken frem for bystyret med innstilling fra KMBY om å gjøre et ikke-vedtak.

Det som da er kinderegget, er at når det er gjort et ikke-vedtak finnes det ikke klagemulighet, siden klage kun gjelder enkeltvedtak og et ikke vedtak er altså ikke et enkeltvedtak.

Dette fører til at de som fremmer private reguleringsforslag basert på kommuneplan eller områdeplan eller kommunedelplan eller annet grunnlag, da får anledning til å betale mange hundre tusen kroner til Bergen kommune i behandlingsgebyr, og som svar etter 2- 15 år får de altså et ikke vedtak.

Dersom de ikke gir opp, må de starte på nytt og betale et nytt gebyr til kommunen, slik at kommunen hele tiden sikrer seg et nytt gebyr uten at planer blir vedtatt.

Jeg leste i Fanaposten om en sak som var fremmet for tredje gang, det blir mye penger til Bergen kommune!

Plan- og bygningsloven stiller krav om at en reguleringsplan skal vedtas av kommunestyret. Er kommunestyret ikke enig i planforslaget, kan det sendes tilbake for endringer.

Det er ny kommunal praksis i Bergen om å bryte plan- og bygningsloven ved å «ikke vedta» reguleringsplaner, og jeg antar at både byrådet og bystyret er stolte over jobben sin og jeg er overbevist om at dette medfører stor tillit til de folkevalgte og byrådet.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten