fanaposten.no

Slåtthaug-beboer Stig Stellberg skriver at vi alle er i krig med Russland. Foto: Roy Ellingsen

Partiet Rødt sin moralske kollaps

Meninger · Publisert 15:30, 1 jan 2023

Dersom Russland vinner krigen mot Ukraina, vil dine barnebarn aldri få oppleve den freden, friheten og tryggheten som min generasjon har vert så heldig å være velsignet med etter andre verdenskrig.

Fordi et knefall for Russland vil bety en fullmakt til Putin og hans likesinnede som vil føre til brutal utøvelse av makt som et effektivt middel til å annektere land og undertrykkelse av både egne og andre land sine innbyggere. Konsekvensen kan bli en verden fylt av frykt og utrygghet for alle fordi diktaturer kan utvikle seg til å bli statlige terrorstater slik Russland er blitt et eksempel på.

Ukrainske soldater kjemper en krig som derfor like mye er vår egen og vi må gjøre alt som står i vår makt for å sikre at Ukraina vinner.

Og Ukraina har dokumentert at de kan vinne og avslutte denne krigen under forutsetning av vestlig militær hjelp.

Vi må innse at denne krigen er den viktigste skjebnetimen i vår tid, ved siden av klimasaken. Utfallet av krigen vil få konsekvenser for generasjoner framover, positivt eller negativt. Dersom Ukraina vinner vil det legge grunnlaget for at dine barnebarn vil kunne få oppleve den unike tryggheten jeg har fått leve opp i.

En russisk seier vil utvide den delen av verdens befolkning som lever i frykt og utrygghet.

Derfor, fordi vi er en del av denne krigen må vi forsvare oss. Det er en plikt overfor kommende generasjoner som er udiskutabel.

Forsvaret skjer i form av militær støtte sammen med våre allierte. Som et resultat av en heroisk innsats av de Ukrainske soldatene kombinert med Vestlig militær støtte, har den Russiske invasjonen stoppet opp. Uten den vestlige støtten med USA i spissen ville Ukraina allerede vert et okkupert land med ufattelige lidelser for det Ukrainske folk som resultat.

Dette forsvaret av vårt land deles ikke av partiet Rødt. Partiet motarbeider den Norske militære støtten til Ukraina og gir dermed indirekte støtte til Putins krig. Dette moralske kollapset har forsterket seg fordi krigen nå også dreier seg om å angripe en uskyldig sivilbefolkning som er forsvarsløs mot Russiske raketter.

Rødt sine handlinger har ført til at partiet har havnet på feil side i krigen og det er en realitet de aldri skal unnslippe.

Bak handlingene ligger en historisk fasinasjon for kommunismen og Russland kombinert med et ekstremt hat mot USA og NATO motstand.

Resultatet er negativt i forhold til den innsatsen Norge gjør for å få en slutt på denne absurde krigen. Og i verste fall en negativ faktor for vår fred og frihet – og det Norske folk sin framtid.

Derfor kan vi ikke tape denne krigen.

Vi må innse at denne krigen er den viktigste skjebnetimen i vår tid, ved siden av klimasaken

Serieforfatteren Torill skriver ett kapitel om dagen

Torill Karina Børnes fra Espeland i Blomsterdalen feirer i år 10 årsjubileum som serieforfatter. Jubileet feirer hun med en ny serie fra Fjærland.

Fly mistet all motorkraft over Flesland

Et Widerøe-fly var en kort periode helt uten motorkraft under innflyging til Bergen lufthavn i januar 2020. Det kommer fram i en rapport fra...

Noen som savner denne?

Lørdag ble denne pappesken funnet på busstoppet ved Rema 1000 Lagunen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten