fanaposten.no

STOR PLAN: Åtte grunneiere har gått sammen om 275 boliger på Langeneset. Illustrasjon: Abo Plan og arkitektur.

Om Langeneset-planen

DEBATT: Bergen kommune skapte en innsigelse som Fylkesmannen ikke hadde.

Meninger · Publisert 20:38, 4 jan 2018

Jeg viser til oppslag i Fanaposten den 3.januar. Komiteleder Dale uttaler at det er utfordringer i planen som ble forsterket etter meklingen om BLÅE-planen.

Det som var tilfelle da den BLÅE-planen var på høring, var at Fylkesmannen skrev at han ikke hadde merknader til B3, B5 og T2 så sant Bergen kommune foretok støyvurdering i Kommunedelplanen og at støykravene var oppfylt. Dette er i samsvar med T – 1442 – de nasjonale føringene for støy, at dersom LNF-områder skal endre status i overordnet plan skal kommunen støyvurdere. Dette nektet kommunen å gjøre, da skrev Fylkesmannen at han hadde innsigelse. Altså skapte Bergen kommune er innsigelse som Fylkesmannen ikke hadde.

Langenesplanen ligger i en annen kommunedelplan nemlig Mildehalvøya planen og den ligger i gjeldende kommuneplan. Langenesplanen skal støyvurderes som en reguleringsplan og det er gjort, og den viser at støykravene oppfylles med avbøtende tiltak som er i samsvar med T-1442.

Det er derfor feil av komiteleder Dale å sammenligne disse to sakene. Det er ikke hjemmel til å avvise Langenesplanen slik byrådet har innstilt på.

Mann falt ned på Lagunen

Politi og ambulanse rykket ut til Lagunen Storsenter etter en ulykke like før klokken 13.00 onsdag. En mann kom til skade etter å ha falt ned fra en...

Kvinne (83) mistet førerkort

En 83 år gammel kvinne fra Søreide er i Bergen tingrett dømt for kjøring uten gyldig førerkort. Kvinnen ble stoppet av politiet 22. mai i år klokken...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten