fanaposten.no

Politikerne var på befaring i Sanddalen i mars. Foto: Terje Bringsvor Nilsen, arkiv

Ny fase i Sandalsringen Øst-prosessen

Det har vært sagt og skrevet mye så langt i prosessen der kommunen planlegger for boliger for rusavhengige i Sandalsringen, også omtalt som «Sandalsringen Øst».

Meninger · Publisert 15:30, 21 aug 2022

Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er skribentens egne.

Nabolaget er grunnleggende sett positive til å inkludere mennesker med rusproblemer, men det må foregå på en god måte. Så er det slik at, og jeg tillater meg å nok en gang påpeke det, at informasjonene fra kommunen så langt har vært veldig sprikende når vi tar med formelt innlegg fra byråd Ruth Grung overfor utvalg for helse og sosial i vår.

19. august er det frist for innspill i planforslaget til boliger for rusavhengige i Sandalsringen Øst. Jeg skal la det ligge at høringsperioden har gått i sommermånedene, kun nøkternt påpeke at nabolaget ikke opplever involvering som styrket.

Kritikkverdig

I denne omgang vil jeg påpeke følgende:

Byråd Ruth Grung har som nevnt gitt utvalg for helse og sosial informasjon om at rusmisbrukerne slett ikke representerer noen risiko for nabolaget. En naturlig konsekvens vil være at boligene utrustes med planløsninger for rusavhengige som fungerer godt og har en uproblematisk adferd. Med andre ord kan antallet beboere beholdes (6 + 6, slik det er vedtatt), men profilen på beboerne endres til langt mildere kategori basert på byrådens signaler i saken.

Samtidig er det angivelig besluttet at konsekvensutredning ikke skal gjennomføres; dette er helt uforståelig og fremstår svært kritikkverdig. Forhåpentligvis har det ikke gått prestisje på dette punktet fra kommunens side. Dersom punktet over imøtekommes, så bortfaller betydningen av konsekvensutredning.

Oppfattet som arrogant

Tusseskogen er en svært viktig, grønn lunge for barnefamilier i nabolaget og for barnehagen. I det nye utkastet til Grønn strategi for Bergen kommune, med høringsfrist i september, er faktisk «Bevare naturen» ett av fire hovedsatsningsområder. Med nedbyggingen av grøntområdet i Sandalsringen Øst kullseiler kommunen i starten for den nye Grønn strategi. Er det virkelig greit?

Innbyggerne i Sandalsringen Øst kan godta utbygginger som er godt og forståelig begrunnet, og kulturen i området er at man da forener kreftene og er et inkluderende og godt lokalsamfunn. Så langt i denne prosessen er kommunen blitt oppfattet som arrogant av innbyggerne, og informasjonen har vært tynn og sprikende. Det er viktig at reguleringsprosessen fremover blir bedre enn det foregående prosesser har vært.

Her er Sy-Mortens Petter Smart-løsning

Han er kjent som deltaker i Symesterskapet på NRK og jobber til daglig som reklamefotograf. Nå kan Morten Wanvik også legge til oppfinner på CV-en.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten