fanaposten.no

Ny moderne logo har kostet over 100 millioner kroner i omprofilering av Norsk Tipping. – Dette er sløsing med barnas penger, mener Silje Heimdal i Frp.

Norsk Tipping sløser med barnas penger

Fremskrittspartiet mener det er forkastelig at Norsk Tipping skal søle bort 115 millioner kroner på å fornye logoen sin.

Meninger · Publisert 07:36, 17 okt 2018

Fremskrittspartiet mener det er forkastelig at Norsk Tipping skal søle bort 115 millioner kroner på å fornye logoen sin. Dette er penger som kunne skapt mye idrettsglede i Hordaland for morgendagens helter. 115 millioner kroner kunne gått til håndballer til Jenter 2009 på Stord eller nye fotballnett på Askøy. Men den gang ei – Norsk Tipping prioriterer ny fancy logo fremfor unges aktivitetstilbud.

Hvor mange foreldre har ikke stått og stekt vafler i Haukelandshallen for at barna deres skal kunne drive med idrett i Norge? Fremskrittspartiet mener det er mye bedre å bruke midler på å sørge for at det legges til rette for at foreldrene heller kan heie på sine håpefulle fra sidelinjen, i stedet for å sløse bort penger på noe så meningsløst som å skifte logo. Dessuten syns jeg den nye logoen minner veldig om den gamle og jeg kan ikke forstå behovet for å skifte ut logoen i det hele tatt.

Når Norge har valgt at finansieringsmodellen til idretten skal være enerettsmodellen, og gi Norsk Tipping monopol på spill i Norge, så må vi forutsette at mest mulig av disse pengene kommer barne- og breddeidretten til gode i Norge. Norsk Tipping har misbrukt tilliten de har fått til å oppfylle sitt samfunnsoppdrag med denne hodeløse prioriteringen.

En del barn opplever i dag at de ikke kan delta på idrettsaktiviteter fordi foreldre ikke har råd til å betale kontingenter eller deltageravgifter. Det må da være mye bedre å sørge for at også disse barna kan delta på det de ønsker å være med på, i stedet for å kaste bort over 100 millioner kroner på ny logo. Som følge av Norsk Tippings pengesløseri går kanskje Norge glipp av en ny Petter Northug!

Denne prioriteringen fra Norsk Tipping kan tyde på at det er for langt fra Hamar til vanlige folk og vanlig idrett. Hvis dette skal være den nye veien til Norsk Tipping, kommer vi til å oppleve mange nye situasjoner som da Oddvar Brå brakk staven. Men til forskjell fra Oddvar, som vant gull, blir det fremover bare brekte staver i sporet til norsk idrett.

Fremskrittspartiet er imot enerettsmodellen. Vi tror at en åpning for lisensiering av spillmarkedet i Norge vil føre til langt mer penger til breddeidretten og frivilligheten i Norge. Logo-sløseriet er for oss et tydelig eksempel på at Norsk Tipping trenger konkurranse.

Høyre vil ha sommerskole

– Høyre vil ha skole i sommerferien, sier byråds- lederkandidat Harald Victor Hove (H). Sommerskolen skal være kommunalt finansiert og et frivillig...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten