fanaposten.no

Nei til rasering av hjertet i Fanabygden

Meninger · Publisert 12:26, 7 sep 2017

Kjære Byrådet i Bergen, byrådsleder Harald Schjelderup, byråd for byutvikling Anna Elisa Tryti, Arbeiderpartiet i Bergen og Bergen Kommune; som stordriver av BIR, leder av Vann- og Avløpsetaten og Bymiljøetaten.

Hvilken industribedrift i Rådalen vil ha et så stort fremtidig arealbehov at man er villig til å «ofre» et helt lokalsamfunn?

Som innbygger i Fana har jeg håp om at den tvilsomme prosessen ang. reguleringsplanen for Rådalen miljøpark blir stoppet. Det mener jeg dere har all mulighet til; enten som tiltakshaver eller som innvilgende myndighet.

Jeg har tillit til at Bergen Byråd, med Plan- og bygningsloven i hånden, prioriterer oppvekstsvilkår, folkehelse og idrett framfor mer industri, rasering av et verdifullt kultur-,frilufts- og grøntområde, samt rasering av Bjarg sitt idrettsanlegg som er svært viktig for mange barn og unge i bygden. En idrettspark som har et skrikende behov for større areal grunnet stor tilflytning til område. I tillegg vil også Stend VGS, med sin idrettslinje, bli kraftig rammet.

Plan- og bygningsloven stiller flere krav om at barn og unges behov og interesser blir ivaretatt. For oss som bor i området finnes bare ett alternativ; 0-alternativet.

Byrådet i Bergen har i mange sammenhenger uttalt hvor svært viktig nære grøntområder og nærfriluftsliv er jfr. bl.a. Anna Elisa Trytis uttalelser til NRK radios «Ut i naturen».

Nå Bergen Kommune og Bergen Byråd, med Harald Schjelderup i spissen, har dere muligheten til å vise at dere står for det dere sier; og gjøre ord til handling.

Godt valg … for Fanabygden.

Norge møter Nederland i lagtempo-semifinalen

Sindre Henriksen tar på seg skylden for at Norge ikke klarte å vinne kvartfinalen i lagtempo.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten