fanaposten.no

En plante vokser i en innendørs cannabis-farm i California. Norges forhold til cannabis er det vi kan kalle uavklart. Foto: NTB Scanpix

Nei til legalisering av cannabis

«Det er uaktuelt for Høyre å legalisere cannabis», skriver Knut Vindenes, vararepresentant for Høyre i Bystyret.

Meninger · Publisert 10:58, 8 okt 2019

André Nilsen fra Normal Norge argumenterer i Fanaposten 4.oktober for legalisering av cannbis og omtaler forbudet som symbolpolitikk, angivelig fordi nåværende politikk med forbud ikke har virket. Det er helt riktig at vi som samfunn stadig kjemper mot bruk av cannabis hos ungdom. Men selv om et problem er krevende, så betyr ikke det at hovedstrategien man har valgt (altså i dette tilfellet forbud mot cannabis) er feil.

For Høyre er det uaktuelt å legalisere cannabis, og jeg siterer fra Høyres stortingsprogram for 2017-2021: «Alkohol, narkotika og tobakk har helsemessige skadevirkninger for den enkelte, og vi må søke å redusere skadevirkningene. Et fortsatt forbud mot bruk og besittelse av narkotika er et viktig normdannende tiltak som ikke er til hinder for en tilnærming med mer vekt på skadereduksjon. Høyre ønsker å endre myndighetenes reaksjoner mot personer som tas for bruk og besittelse av narkotika, fra straff til hjelp, behandling og oppfølgning – inspirert blant annet av portugisiske erfaringer.»

Her handler det altså om å vise tydelig gjennom fortsatt forbud at cannabis er alvorlig, samtidig som den strafferettslige tilnærmingen overfor dem som blir tatt skal være «myk» og hjelpe dem ut av bruken.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten