fanaposten.no

Når åpner Slåtthaug isbane?

Kari Sæthre spør. Etat for idrett svarer.

Meninger · Publisert 11:39, 21 nov 2019

Når skal Slåtthaug isbane åpne for de mange unge som elsker å gå på skøyter? Jeg har hørt at ett av argumentene for ikke å åpne for trafikk var dårlige parkeringsforhold. Bergen kommune holder på med et større prosjekt som bl.a. omfatter utvidelse av parkeringsplassen. Skal man vente til dette arbeidet er ferdig kan det gå både vinter og vår, og da er sesongen over. Jeg tror ikke at de som skal gå på skøyter ser dette som noe problem at det ikke går an å parkere. De har jo bybanen som ikke er langt unna .Dessuten skulle det være nok parkeringsplasser på kveldstid i området.

Fana idrettslag sin skøytegruppe er jo Norges største skøyteklubb. Unge rekrutter lengter etter å få starte sesongen.Å gå på skøyter er en fin vinteraktivitet, spesielt her vest hvor vi ikke er bortskjemt med snørike vintre og skigåing. Vi har hatt fint vær lenge nå. Vi er ikke vant med at finværet varer i månedsvis. Det ville være til glede ikke bare for barn og unge, men også for de voksne at banen snarest åpnet.I min familie er barn og foreldre sammen på isen og spiller hockey, som de elsker. Håper det lar seg gjøre å åpne banen snarest. Mange ivrige skøyteløpere står klar til å innta banen!

Jarle Borlaug, avdelingsleder drift i Etat for idrett svarer:

Bakgrunnen for at åpningen er forsinket er arbeidet som pågår med å oppfylle rekkefølgekravene rundt Slåtthaug. Dette har forplantet seg slik at vi kommer senere i gang med isproduksjon, men åpningen er forhåpentligvis ikke så langt unna. Vi har nå kjørt trykktest av anlegget, og fyller nå på ammoniakk i rørsystemet som brukes til å produsere isen. Vi har satt som et utgangspunkt at vi kan åpne 2. desember, men dette er også væravhengig. Vi trenger mildvær for å bygge opp sålen rundt banen. Vi krysser fingrene for at vi får gode værforhold og åpner banen så fort vi er klare.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten