fanaposten.no

Åshild Bruun-Gundersen er helsepolitisk talsperson på Stortinget for FrP.

Nå får du gratis hjelp av private sykehus

Meninger · Publisert 13:33, 17 jul 2020

I revidert nasjonalbudsjett har FrP sørget for 600 millioner kroner for å ta unna helsekøene. Pengene skal blant annet gå til å kjøpe behandling hos private sykehus med ledig kapasitet. Det er bra for både deg som er syk, og samfunnet.

Korona-viruset har ført til et massivt etterslep på ordinære operasjoner og sykehusbehandlinger. Kreftforeningen melder om at mer enn 50 000 screening-undersøkelser er utsatt bare på kreftområdet, og 320 000 færre pasienter fikk behandling på sykehus i mars og april sammenlignet med i fjor.

LES OGSÅ: La eldre bo hjemme lenger!

Dette har ført til smerte og lidelse hos syke pasienter som ikke har fått behandling, og også medført at ubehandlede arbeidstakere ikke kan gå tilbake i jobb. Samtidig har private sykehus tilbudt sin kapasitet og sine tjenester, uten at regjeringen eller helseforetakene har vist vilje til å bruke hele Norges behandlingskapasitet. Eksempelvis stilte LHL-sykehuset ved Gardermoen seg tidlig til disposisjon, og investerte 20 millioner for å omstille og klargjøre for å bidra i koronadugnaden, men Helse Sør-Øst fulgte aldri opp videre.

LES OGSÅ: Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Fremskrittspartiet har over lengre tid presset regjeringen til å bruke hver eneste lege, sykepleier og sengepost i kampen mot både korona og sykehuskø. Lenge ga dette lite effekt. Heldigvis måtte mindretallsregjeringen bestående av H, KrF og V sikre et flertall for budsjettet sitt i Stortinget. Det ga FrP en mulighet for et gjennomslag for at private helsetjenester ikke lenger skal reserveres for rike eller de med gode private forsikringer. Helseforetakene skal nå bruke privat kapasitet til å behandle alle i helsekø. Jeg er glad for at både offentlig og privat helsevesen nå sammen kan løse krisen med lang behandlingskøer – til beste for deg som pasient.

LES OGSÅ: Sykkelstamvegen forsinket: Sinte naboer nekter fortsatt vegvesenet adgang til hagene

Dette har ført til smerte og lidelse hos syke pasienter som ikke har fått behandling

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten