fanaposten.no

Marte Mjøs Persen er Arbeiderpartiets førstekandidat i Hordaland. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix

Nå er det vanlige folk sin tur

Meninger · Publisert 12:04, 10 sep 2021

De siste åtte årene har vi hatt en Høyreregjering som har prioritert skattekutt til Norges aller rikeste, på bekostning av vanlige folk. Arbeiderpartiet vil snu dette på hodet. Med oss i regjering skal vanlige folk få lavere skatter og mer igjen i lommeboka. Samtidig som Norges rikeste skal bidra med mer.

Alle tjener på at det er lav ulikhet mellom folk. Det gir oss et samfunn med høy grad av tillit, som igjen gir økt verdiskapning og trygghet. Lave forskjeller er limet i samfunnet. Derfor går Arbeiderpartiet til valg på å få ned forskjellene. Vanlige folk fortjener en regjering som lytter og prioriterer dem. Derfor går vi til valg på tre helt konkrete løfter:

Skatteløftet. De som tjener 750.000kr eller under i året, skal få lavere skatt. Samtidig skal de som tjener mer, betale noe mer. Åtte av ti lønnsmottakere tjener under 750.000 kr. Ni av ti pensjonister vil få mer å rutte med gjennom vårt skatteløfte.

Avgiftsløftet. Vi skal ikke heve totalsummen av avgifter. Derfor går vi til valg på at dersom én avgift går opp, skal en annen avgift eller skatt gå tilsvarende ned. Det vil redusere forskjellene og sikre folk forutsigbarhet.

Mer i lommeboka. Arbeiderpartiet vil senke egenandelen på pendlerfradraget, senke barnehageprisen og doble fagforeningsfradraget. For en familie med to barn i barnehage, to foreldre som pendler mer enn 30 km til jobb og er medlemmer i en fagforening kan dette gi 10.000 kr i sparte skatter og utgifter. Det er penger som utgjør en forskjell.

Det er ikke tilfeldig at 16 av Norges 400 rikeste har donert til Høyres valgkamp. De får pengene tilbake, med stor avkastning, når Høyre kutter i skattene deres. Men skattekuttene har en pris.

Prisen for skattekutt-festen til de aller rikeste er det vanlige folk som har måttet betale. Høyreregjeringen har økt barnehageprisene og kuttet i støtten til brannskadde, tannreguleringer og svaksynte barn med behov for briller. Pendlere har fått økte utgifter og allergikere mindre i støtte.

Norge er mulighetenes land, men vi er også et lite land. Det er i fellesskap vi er sterkest. Etter åtte år med en regjering som har ført politikk for de med mest fra før, som har økt forskjellene, mener Ap det må være vanlige folk sin tur. Hvis du er enig i at Norge trenger et skifte, da må stemme Arbeiderpartiet 13. september. Godt valg!

Innbrudd på danseskole: – Utrolig trist noen tar utstyret vi er avhengig av

Meldt om innbrudd på Step In Dansestudio på Nesttun. – Ønsker tips.

Far og sønn duo dømte finale sammen: – Vi ble litt preget av øyeblikket

Bjarg IL var godt representert på dommer-siden under Norway-cup i år, med far og sønn duoen Cato (53) og Carsten(16) Lekven. De dømte nemlig J13...

Kun ett lag dro til Norway Cup

Fana reiste til Gøteborg, og de andre fra Bergen sør tok danskebåten til Hirtshals. Sædalen G16 satte seg på toget til Oslo.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten