fanaposten.no

Løvegutten er savnet på Nordåsvatnet. Foto: Lions Club

«Mytteriet» på Løvegutten

Det er med undring man leser at lederen for Sjøsportsenteret ber alle som kan om å hjelpe dem med å få Løvegutten på vannet, etter at de selv har kastet på båten de gode hjelperne de hadde i alle år.

Meninger · Publisert 13:19, 27 mai 2022

Det var trist å lese i Fanaposten fredag 20. mai at selveste Løvegutten er ute av drift.

For oss i Lions Club Fana og Fana Vest er det vemodig at Løvegutten og dermed sjøsportsenteret ligger nede med brukket rygg.

Lionsklubbene har vært sentrale i planlegging, tegning, finansiering og drifting av Sjøsportsenteret, inkludert båten Løvegutten, i 25-30 år. Vi har stilt med båtførere, vært ansvarlige for å få båten til og fra service og opplag, vedlikeholdt båten med årlig bunnsmøring o.l. Alt dette har vært basert på frivillig innsats, gode bekjentskaper og dermed minimale utgifter.

Vi har arrangert turer på Nordåsvannet for skoleklasser, sykehjem og institusjoner som Albatrossen, Robin Hoodhuset og Helgeseter. For noen har det vært en flott måte å bli kjent med Nordåsvannet og nærmiljøets innholdsrike historie, for andre et deilig pusterom fra en kanskje utfordrende hverdag.

Vi i Lions følte alltid at dette var en suksesshistorie og vi var stolte av det vi fikk bidra med, både med senteret og med driften av Løvegutten. At noen hyggelige «badedamer» fikk nytte huset som base for sine dukkerter i vannet året rundt og at barnehagebarn noen ganger spiste lunchen sin på kaien, følte vi bare var vinn- vinn.

Men så, for et år eller to siden, kom altså «mytteriet»: Lionsklubbene fikk ikke lengre adgang til huset og ble kastet ut av styret. Løvegutten skulle ikke lengre driftes av oss. Båtførere og vedlikehold skulle heretter utføres uten vår hjelp, og båten skulle i utgangspunktet kun brukes til funksjonshemmete.

Skulle Lions arrangere noe for en gruppe/institusjon, måtte det søkes om tillatelse på linje med andre. «Badedamenes» adgang ble begrenset, og barnehagebarn og andre funksjonsfriske var uønsket på kaien.

Det er på denne bakgrunn med undring man leser at lederen for Sjøsportsenteret ber alle som kan om å hjelpe dem med å få Løvegutten på vannet, etter at de selv har kastet på båten de gode hjelperne de hadde i alle år.

Kanskje var det vedlikeholdet av båt og motor som Lions utførte og betalte hvert år ikke så dumt likevel. Når en skal ut å be om bidrag er det kanskje ikke så dumt å ha en god relasjon til flest mulig i lokalsamfunnet, det være seg skoler, sykehjem, ideelle organisasjoner av ulike slag, samt badedamer, barnehager og naboer.

Vi i Lions skal være de første til å beklage at Løvegutten vår er havarert, men vi synes samtidig at lederen for Sjøsportsenteret, Bjørn Greve, bør ta inn over seg at «mytteriet̄» på Løvegutten var et feilgrep som ikke tjente Sjøsportsenteret for Funksjonshemmede.

NB: I denne artikkelen svarer Bjørn Greve på noe av kritikken som fremkommer i dette innlegget. Hilsen redaksjonen.

Topplaget er ikke maskin – ennå

Gneists herrer og Bjargs damer topper hver sin divisjon til sommeren. – Det har vært stabilt og godt, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten