fanaposten.no

En moderne bilpark gir lave klimagassutslipp, skriver Helge Andre Njåstad (Frp)

Moderne bilpark gir lave utslipp

Der de sosialistiske partiene bruker pisken, bruker vi gulrot, skriver Helge Njåstad (Frp).

Meninger · Publisert 18:32, 8 nov 2017

Siden FrP gikk i regjering i 2013 har vi lagt om og senket avgiftene på nye biler. De aller største lettelsene har gått til nye og moderne biler med lavt forbruk. Vi har sørget for at langt flere nordmenn får råd til ny bil, og bilparken vår blir mer moderne, tryggere og har lavere utslipp.

Norge er et langstrakt land og mange av oss er helt avhengige av bil. Både for å komme seg til jobb og for å levere og hente i barnehagen, gjøre større innkjøp eller få alle med på tur.

Mens Fremskrittspartiet har sittet i regjering har gjennomsnittlig engangsavgift for en ny personbil (medregnet elbiler) blitt redusert med om lag 35 000 kroner. Dette har mye å si for at flere skal få råd til en nyere bil.

I klimaforliket i 2012 ble det satt et ambisiøst mål om at gjennomsnittlig CO2-utslipp skulle være under 85 gram per kilometer på nye biler innen 2020. I september i år lå det på 71 gram. Dette er det laveste som noen gang er registrert i Norge. Vi har klart å få ned utslippene uten å straffe bilistene. Der de sosialistiske partiene bruker pisken, bruker vi gulrot. Bilene blir billigere, samtidig som utslippene blir mindre.

Fremskrittspartiets politikk virker.

Norge møter Nederland i lagtempo-semifinalen

Sindre Henriksen tar på seg skylden for at Norge ikke klarte å vinne kvartfinalen i lagtempo.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten