fanaposten.no

Mobiler må fjernes!

– Mobiler er et nyttig verktøy, men den trengs ikke på skolen, skriver Emil Torvik Griffiths (14).

Meninger · Publisert 11:22, 18 apr 2017

Mobiler er et veldig nyttig verktøy for alle, både for unge og for eldre. Den hjelper oss å holde kontakt med hverandre og finne ut hva som skjer i verden. Men mobilen trengs ikke på skolen!

Mange unge opplever å bli tatt bilde av uten å vite om eller godkjenne det og senere finne bildet på sosiale medier som Facebook eller Snapchat. Jeg selv har opplevd at mine medelever tar bilder av meg uten å fortelle det. Mange elever gruer seg til gym om svømming når de må skifte foran andre. Dette blir bare verre når man vet at en medelev lett kan filme eller ta bilde av deg og legge det ut på nettet. Selv om bildet fjernes kan du aldri vite at det er borte.

Men det er ikke bare et problem for elevene. Melding varsler og ringetoner forstyrrer timene og skaper uro i klassene. Folk spiller og er ukonsentrert når læreren for eksempel går gjennom leksen og forstyrrer de elevene som vil lære.

Elever bruker ofte mobilen til å jukse på prøver. Det er altfor lett å jukse når man har mobilen med til timen. Da får ikke eleven riktig tilbakemelding på hva de må øve på og lærer ingenting fra prøven.

Noen sier at elevene trenger mobilen for å kontakte foresatte om noe alvorlig skjer. Men om det er noe alvorlig kan eleven spørre læreren om å låne en telefon. Hvis læreren er enig i at det er en viktig sak, kan læreren gi eleven en mobil for å ringe eller ringe foreldrene selv.

Derfor synes jeg at mobiler bør bli samlet inn på begynnelsen av dagen og gitt tilbake når elevene er ferdig på skolen. Da blir det lettere for elever å skifte i garderoben, mindre juksing på prøver og mindre mobbing på sosiale medier.

Buss mot bil i Grimesvingene

En buss og en personbil har kollidert i Grimesvingene. En person lettere skadet.

Disse bedriftene vil hun ha vekk fra Rådalen

Flere Rådalen-bedrifter ligger på en tomt eid av Stend VGS. Området er egentlig tiltenkt landbruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten