fanaposten.no

John G. Robersen skriver i leserinnlegget at han synes ikke det er rart at folk reagerer på retorikken til MDG. Foto: Privat

Mange nærmest hater Miljøpartiet De Grønne. Er det et problem da?

Hvor mange velgere i Fana og Ytrebygda stemte i 2019 på Arbeiderpartiet, KrF eller Venstre – og som mente det var en glimrende idè å samarbeide med ensakspartiet MDG?

Meninger · Publisert 18:00, 31 jul 2022

Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er skribentens egne.

«Kvar gong vi ser noko som ikkje er greitt, bør vi seie frå. Vi bør be avsendaren om å skjerpe seg og ikkje oppføre seg ugreitt.»

Ordlyden kom fra kulturredaktør Jens Kihl i Bergens Tidende (25.5.2021), og er fra en artikkel hvor han gikk ut mot de han mener forakter demokratiet – gjennom hets og trusler mot politikere, hvor han blant annet nevner Lan Marie Nguyen Berg (MDG) som i årevis har fått bølger av hets på nettet.

Her tror jeg både Kihl og andre med samme mening ikke har skjønt hvordan folk flest oppfatter nettopp MDG. Politikken deres er så til de grader ekstrem og provoserende at det får frem frustrasjon og sinne – og enkelte ganger hatytringer blant folk.

Da Lan Marie Nguyen Berg (MDG) sa at hun elsker bomringen, skapte det både positive og negative reaksjoner. Foto: NTB

Snu

Jeg vil snu litt på problemstillingen. Når byråd Thor Haakon Bakke (MDG) lar seg fotografere smilende ved bomstasjoner, og bastant mener at folk må parkere bilen og sykle i all slags vær på jobb – eller når politisk rådgiver Josefine Gjerde i fjor gikk ut og mente at kjøttdeig burde koste 50 kroner ekstra på fredager – da er det ikke rart at folk reagerer.

Det har forresten gått inflasjon i bruken av ordet «hets». Det kan i mange tilfeller erstattes med «hard politisk uenighet». Og akkurat det må ytterliggående folkevalgte bare akseptere.

Politikken deres er så til de grader ekstrem og provoserende at det får frem frustrasjon og sinne – og enkelte ganger hatytringer blant folk.

Speilbilde

For da MDG så seg selv i speilet etter fjorårets skuffende valgresultat, så innså de det vi andre for lengst hadde merket seg – de var krasse, kompromissløse, ensporede og til dels umodne i møtet med både velgere og media forut for valget.

– Pål har kontroll, Pål har kontroll

Pål Haugen Lillefosse gikk høyt over 5,65 i andre forsøk og gikk lett videre til lørdagens finale, til stor jubel i Fana Arena. Værmeldingen for...

Økonomen Arne (26) starter kirke i Fana

Arne Meier (26) flyttet for noen år siden til Bergen for å studere økonomi. På søndag starter han sammen med andre, en ny kirke i Fana. – Vi har...

Thairestaurant konkurs: – Begi seg ut på nye ting

Takeaway-restauranten på Paradis har etter åtte år gått konkurs: – Skylder 250.000 kroner.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten