fanaposten.no

– I innlegget til Macody Lund er det så mange feil, at det gjennomskuer at han ikke kjenner til hvordan maten lages på sykehjem, skriver byråd Rebekka Ljosland i sitt tilsvar. Foto: Ståle Melhus

– Macody Lund kjenner ikke til hvordan maten lages på sykehjem

Meninger · Publisert 14:50, 30 jan 2019

Bystyrerepresentant Eiler Macody Lund skrev i et innlegg i Fanaposten 29.01 om kjøkken på nye Siljuslåtten sykehjem som åpner 1.april.

Han skriver: «Kjøkken i sykehjem, som man tidligere hadde i Bergen er nå overtatt av ferdiglaget vakuumpakket og kald mat fra et felleskjøkken og distribuert til sykehjem og til alderspensjonister». Videre skriver han «Dette er ikke mindre enn en skandale, og jeg er redd for at de nye sykehjemmene som nå er under planlegging og bygging også skal får vakuumpakket kald mat tilkjørt. FrP har vært klokkeklar at nye sykehjem må ha eget kjøkken og kokk, og at gamle sykehjem må bygges om for også å få installert kjøkken.»

Her var det mye å kommentere.

Når det er positive sider ved nye bygg, ønsker alltid Høyre og Frp å skryte av at det var de som fikk det til. Når det er negative ting, er det alltid sittende byråds feil.

Jeg har ikke bestilt dette sykehjemmet. Det ble bestilt i 2012, 2,5 år før jeg tiltrådte som byråd, og da ble det bestilt uten produksjonskjøkken.

Frp var med å styre byen fra 2007 til 2015. Hvis Frp hadde vært så opptatt av denne saken, burde man grepet fatt i denne saken i løpet av 8 år.

Jeg siterer Macody Lund i Fanaposten videre: «På Siljuslåtten averteres det med at hver enhet har et kjøkken, men dette kjøkkenet produserer ingenting annet enn å ta av plasten på den vakuumpakkete maten, varme den opp og servere maten til beboerne».

Her er det så mange feil, at det gjennomskuer at Macody Lund ikke kjenner til hvordan maten lages på sykehjem.

Jeg vil gjerne invitere han til å være med å hospitere på et sykehjem i Bergen. Da ville han sett at både frokost, varm lunsj, kaffemat og kveldsmat lages på sykehjemmets kjøkken, i tillegg til at man på en fin og appetittvennlig måte skal varme opp maten til middag som bystyret, inkludert Macody Lund, to ganger selv har smakt på og gitt gode tilbakemeldinger på.

Jeg ser frem til at bystyret i sitt neste møte skal behandle Handlingsplanen for ernæring, Maten Servert, der byrådet har foreslått at vi vil utrede om vi skal få produksjonskjøkken tilbake på sykehjem.

Det er gode argumenter for å ha egne kjøkken på sykehjem, og derfor ønsker byrådet med KrF, V og Ap å utrede dette. En slik utredning vil nettopp også si noe om forskjeller i pris og kvalitet, som er viktig før man setter i gang så store og kostbare endringer i en kommune.

At vi nå skal utrede å få tilbake kjøkken på sykehjem er noe FrP gjennom 8 år i byrådet ikke gjorde.

Jeg vil gjerne invitere han til å være med å hospitere på et sykehjem i Bergen.

To fikk kjøreforbud, en ble avskiltet

To kjøretøy fikk bruksforbud og et ble avskiltet da Statens vegvesen gjennomførte kjøretøykontroll i Fana tirsdag.

Krafttak for å inkludere flere i arbeidslivet

Nesten én av fem i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Mange med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en sliter med å komme seg inn i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten