fanaposten.no

For øyeblikket er det hauger med stein her. I fremtiden skal dette bli en turvei fra Skiparviken mot Troldhaugen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Leserinnlegg: Nei til rasering av Nordåsvatnet

Jeg leste først artikkelen om vei rundt Nordåsvatnet for noen dager siden, og har ikke kommet meg av sjokket ennå.

Meninger · Publisert 13:39, 11 des 2019

Jeg leste først artikkelen om vei rundt Nordåsvatnet for noen dager siden, og har ikke kommet meg av sjokket ennå.

Her på Kråkenes har vi hatt to raseringer i kommunal regi de siste 15 årene. Den første var Løvstien som skulle bli tur og sykkelvei fra Melkeplassen til Kråkenes. Den er ikke ferdig ennå, og blir det vel heller aldri. Det eneste som ble oppnådd var å knerte ned en meget fin og gammel granskog. Så kom den siste runden med Hemlock-nedsaging. Myrene var drenert for cirka 60 år siden slik at det ble mange flotte stier på tørr og fin skogbunn. Nå ble trærene saget ned og grøftene og områdene rundt fylt med enorme mengder greiner og stokker, og underlaget er igjen blitt blaut myr.

Nå skal de jammen gå løs på Nordåsvatnet også!

Det er et meget rikt fugleliv i vannet. Hekkeplasser for målse, hegre, ravn, tjeld, kråke, svaner, massevis med ender og ærfugl. Øyene i vannet er flotte og stille med flott furuskog som nå har fått vokse i mange år. Fuglene trenger våtmarksområder hvor de kan finne mat og rolige steder hvor de hekker. Nå blir våtmarksområdene fylt igjen med stein og skogen som vanlig knertet ned til fordel for friluftsområder og bråk. Gåbyen snakkes det om. Hvor ble sykkelbyen av? Som 71-åringen leverte jeg inn bilen og valgte sykkelen til og fra treningsvirksomhet på Fana stadion. Ble alt for dyrt med bompenger for en pensjonist. Jeg er glad hver eneste gang jeg kommer levende hjem. Det er til dels helt jævlig.

Tror noen at folk fra Landås, Sædalen, Tveiterås, Nattland og Kringlebotn og annet vil gå ned til Nordåsvatnet. Her må skaffes parkeringsplass til tusenvis av biler.

Jeg så nettopp på strekningen Sørvågen-Bønes. Det er vokst opp flott skog på nedsiden av Strømmevegen de siste 30 årene. Den skjuler for den enorme biltrafikken og demper lyd og hindrer støv for de som bor her nede. Sørvågen er et meget rasfarlig område. Jeg observerte i våres at en svær stein hadde løsnet i fjellsiden, og i løpet av sommeren hadde den falt utfor og ned til vannet. Det raser hele tiden fra skrenten der.

Debatt: Du er ikke smittet av «noen». Du er smittet av korona.

Nå som koronasmitten blomstrer opp igjen, blir beskrivelsene av lokale utbrudd og smittede stadig mer detaljert. Dette er informasjon som er...

Gjør det ulovlig med sammenkomster over 20 personer

Byrådet vedtar en lokal forskrift som gjør det forbudt med sammenkomster utover 20 personer.

12 nye smittetilfeller siden mandag

Det er registrert 12 nye smittetilfeller i Bergen fra mandag til torsdag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten