fanaposten.no

Norvald Visnes ber kommunen om å komme på banen og støtte initiativet om ny ungdomsklubb.

Leserinnlegg: – Kommunen må komme på banen

For å lykkes med gode nærmiljøtiltak må de settes i system og samordnes, skriver Norvald Visnes.

Meninger · Publisert 07:41, 11 des 2019

Leser i Fanaposten at et samlet nærmiljøet i Rådal tar grep og vil legge tilrette for tilbud som kan motvirke negative utviklingen i området. Dette er prisverdig og noe det offentlige må verdsette og støtte.

Erfaring viser at nyetablerte boligområder nesten uten unntak opplever oppblomstring av uønsket atferd blant barn og unge i nærmiljøet, ofte som en følge av mangel på positive aktivitetstilbud. Slike utfordringer lar seg løse ved at nærmiljøet og det offentlige går sammen og tar grep, slik som nærmiljøet i Rådal nå tar initiativ til. Men det er viktig at tiltak som iverksettes settes i system og målrettes.

Det er også viktig å minne om at storparten av de unge er lovlydige og driver med positive fritidsaktiviteter, bla i regi av lag og organisasjoner i nærmiljøet, og at det kunder et fåtall som driver med kriminell atferd. Men i alle nærmiljø vil det være en gruppe som ikke "fanges opp" av lag og organisasjoner. Dersom det ikke finnes tilbud til disse i de nyetablerte områdene, er det en fare for at de kan trekke mot de negative miljøene. Som poliførstebetjent Øystein Samsonsen peker på, er det denne gruppen i "randsonen" som bør være målgruppen.

For å lykkes med gode nærmiljøtiltak må de settes i system og samordnes. Det er svært positivt at så mange aktører stiller opp i Rådal, men jeg savner viktige kommunale etater. Skolene er med, det er bra, men det er ikke nok. Noen må påta seg oppgaven som koordinator. Her må kommunen komme på banen både med midler til drift og til en prosjektkoordinator som i det daglige kan drifte aktivitetene.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten